Kulu'lu Çiftçi Kültür Mantarı Üretimine Başladı - Son Dakika
Yerel

Kulu'lu Çiftçi Kültür Mantarı Üretimine Başladı

Kulu\'lu Çiftçi Kültür Mantarı Üretimine Başladı

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Ağılbaşı köyünde çiftçilik yapan Erbakan Özdemir, kültür mantarı yetiştiriciliğine başladı.

05.04.2013 18:00

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Ağılbaşı köyünde çiftçilik yapan Erbakan Özdemir, kültür mantarı yetiştiriciliğine başladı.

Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, Kulu Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan ile birlikte Ağılbaşı köyünde kültür mantarı yetiştiriciliğine başlayan çiftçi Erbakan Özdemir'i ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, kültür mantarcılığıyla uğraşan Erbakan Özdemir'e çalışmalarının ilçe için bir geçim kaynağı olduğunu ve bundan sonra da olacağına inandığını ifade etti. İlçedeki atıl durumda bulunan ahır ve samanlıklarda çok sayıda kişinin hayvancılık işini bıraktığını belirten Erdoğan, yetiştirilen ürünlerin pazarlanması konusunda oda olarak kendilerinin de destek vereceklerini kaydetti.

Kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için kurs açacaklarını da aktaran Erdoğan, "Mantar üretimiyle ilgili sanıyorum büyük bir sıkıntı kompost üretmek. Biz ziraat odası olarak büyük boyutta bir çaba göstereceğiz. Altından kalkabilirsek biz üretip vereceğiz. Yoksa toptan bir kişiyi görevlendiririz. Dağıtımını da biz yapabiliriz" dedi.

Mantar üreticisi Erbakan Özdemir ise, "Burada 300 adet kompost var. Yani verimi de yüzde 40. Burada 3 ton komposttan bir ton mantar alıyoruz. Yani ilk toplamda 450 kilogram aldık. Ama ikinciye şimdi 400 kilogramlarda olur herhalde. Bir de ben buraya 3 ton getirdim. Aslında bu damın kapasitesi 5 ton. Denemek amacıyla yapmıştık. Becerdik de çok şükür. Bundan sonra daha iyi geliştireceğiz inşallah" diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, incelemelerin sonunda, ilçede istihdam yaratacak çiftçilere ziraat odası, kaymakamlık ve belediye olarak destek vereceklerini, mantar üretimi yapmak isteyen çiftçilerin ziraat odasına müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kulu'lu Çiftçi Kültür Mantarı Üretimine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement