Kumru'da "İkiz Fındıklar" Projesi - Son Dakika
Yerel

Kumru'da "İkiz Fındıklar" Projesi

Kumru\'da "İkiz Fındıklar" Projesi

Ordu’nun Kumru İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çok Programlı Lise’nin ortaklaşa yürüttüğü “İkiz Fındıklar” projesi öğrenciler tarafından gerçekleştiriliyor.

30.05.2014 13:34

Ordu'nun Kumru İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çok Programlı Lise'nin ortaklaşa yürüttüğü "İkiz Fındıklar" projesi öğrenciler tarafından gerçekleştiriliyor.

Kumru'nun değişik köy ve mahallelerinde yalnız yaşayan yaşlıları hedef alan "İkiz Fındıklar" projesi, Kumru Çok Programlı Lisesi Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı öğrencileri ile projede sorumlusu öğretmenlerle birlikte uygulanıyor. 2014 yılının şubat ayında başlayan ve 4 ay süren projede düzenli olarak iki haftada bir önceden tespit edilen yaşlıların evlerine, sorumlu bir öğretmen önderliğinde öğrenciler grup grup dağıtılarak 1-2 saat süren ziyaretler yapıldı. Projede gönüllü öğrenciler ziyaretler esnasında yaşlıların yalnızlıklarını paylaştı, sıkıntılarını dinlediler. Yaşlıların hayat hikayelerini ve yaşadıkları zorlukları not aldılar ve onlara artık zor gelen ev ocak temizliklerine gönülden yardımcı oldular. Sıkıntılarına bir nebze de olsa çözüm buldular. Yaptıkları çalışmayla farkındalık oluşturan öğrenciler hem yaşlıların sevgilerini kazandı hem de mesleki olarak gerçek stajı yapmış oldular. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumru'da 'İkiz Fındıklar' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement