Kurbağa Toplayıcıları, Aracıları "Aradan" Çıkarmak İstiyor - Son Dakika
Yerel

Kurbağa Toplayıcıları, Aracıları "Aradan" Çıkarmak İstiyor

Gökhan Balcı - Edirne'deki kurbağa toplayıcılarına, Edirne Valiliği'nce hazırlanacak proje aracılığıyla, topladıkları kurbağaları Avrupa ülkelerine pazarlama imkanı sunulacak.

07.02.2013 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gökhan Balcı - Edirne'deki kurbağa toplayıcılarına, Edirne Valiliği'nce hazırlanacak proje aracılığıyla, topladıkları kurbağaları Avrupa ülkelerine pazarlama imkanı sunulacak.

Edirne'de özellikle Roman vatandaşların gelir kapısı olan kurbağacılık, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Focus Eğitim Kurumları aracılığıyla pazarlama stratejileriyle daha da değer kazanacak.

Edirne Valisi Hasan Duruer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'de kurbağacılıktan gelir sağlayan vatandaşların emeklerinin karşılığını tam anlamıyla elde etmeleri için, aracıların aradan çıkarıldığı direkt pazarlama stratejisinin hayata geçirileceğini söyledi.

Duruer, toplanan kurbağaların özellikle Fransa, İspanya, İtalya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine pazarlanması için projeler üretileceğini belirtti.

Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca kurbağacılıkla geçinen kişilere zaman zaman yardımlar yapıldığını anlatan Vali Duruer, "İnsanlar yeter ki meslek sahibi olsunlar, çünkü helalden para kazanan insanlarımız. Bu konuda kendilerine yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Edirne Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Ufuk Örs de proje aracılığıyla kurbağa toplayıcılarının hakkını aradıklarına dikkati çekti.

Örs, topladıkları kurbağaları el değiştirmeden Edirne Valiliği'nin desteğiyle yurt dışına ihraç etmek istediklerini, kurbağacıların hakkını alması gerektiğini söyledi.

-"Kurbağa toplamak zahmetli bir iş"-

Derneğin Genel Sekreteri Çetin Örs de kurbağa toplamanın zahmetli bir iş olduğunu anlattı.

"Kurbağaları alıp yurt dışında dernek adına değerlendirmek istiyoruz" diyen Örs, elde edilecek kazancı kurbağa toplayıcılarının bölüşmesi gerektiğini belirtti.

Aracılar vasıtasıyla satılan kurbağaların kazancının düşük olduğunu ifade eden Örs, şunları kaydetti:

"Bir kilo kurbağa şu an 9 lira. Buradan tüccar fabrika sahibine gönderdiği zaman fabrika sahibi bunu yurt dışına çok fahiş fiyatlarla pazarlıyor. Kurbağayı normal bir fiyattan biz verelim. 9 liraya vermeyelim de 15 liraya 17 liraya verelim. Biz kazanalım.

Zahmeti biz çekiyoruz, sefasını başka arkadaşlarımız sürüyor. Bunları istemiyoruz. Avcı arkadaşlarımızın hakkını arayacağız. Topladığımız kurbağaları Fransa, İtalya, Hollanda gibi ülkelere doğrudan pazarlamak istiyoruz."

Dernek üyesi Hüseyin Güldan da kurbağa toplamanın riskli bir iş olduğunu, kurbağa toplamak için girdikleri nehir ve kanalların çok derin olduğunu, bastıkları yerde ne gibi tehlikelerin olduğunu bilmediklerini anlattı.

Yayıncı: Erdal Turanlı - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurbağa Toplayıcıları, Aracıları 'Aradan' Çıkarmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement