Kurye" Gibi Davranıp Dolandırıcılık Yaptıkları İddiası - Son Dakika
Yerel

Kurye" Gibi Davranıp Dolandırıcılık Yaptıkları İddiası

Kurye" Gibi Davranıp Dolandırıcılık Yaptıkları İddiası

Dosya ya da çiçek teslim ederken attırdıkları imzaları taklit ederek sahte senet düzenledikleri iddia edilen 4 zanlının "dolandırıcılık" ve "resmi evrakta sahtecilik" suçlamalarıyla yargılanmasına devam edildi.

28.05.2014 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir ve çevresindeki illerde dosya ya da çiçek teslim etmek için gittikleri kişilerden aldıkları imzaları taklit ederek sahte senet düzenledikleri ve bu yöntemle 22 kişiyi dolandırdıkları iddia edilen 4 zanlının yargılanmasına devam edildi.

M.E. (45), M.U. (26), O.Ş. (30) ve F.T. (31), İzmir'de maddi durumu iyi olan kişilerin hangi bankalarla çalıştığını, resmi kurumlarla devam eden işlemlerinin olup olmadığını tespit edip, o kurum ve bankalar adına sahte zarf ve belgeler hazırladı. Bilgileri edindikleri kişilerin adreslerine kurye görünümünde evrak ya da çiçek teslim etme bahanesiyle giden zanlılar, teslimat karşılığı aldıkları imza örneğiyle sahte senet düzenleyerek işleme koydu.

Bu yöntemle 22 kişiyi dolandırdığı ileri sürülen zanlılar hakkında 11 kişinin dava açtığı bildirildi.

Azeri asıllı Perisa Zabani, imzası bulunan senetle ilgili hakkında 115 bin liralık icra takibi başlatılması üzerine savcılığa başvuruda bulunarak, böyle bir borcunun olmadığını "dolandırıldığını" savundu.

Başvuruyu inceleyen cumhuriyet savcısı Durmuş Taşdemir, hazırladığı iddianamede Zabani'nin iş yerine çiçek getirip imzasını alan zanlıların imzayı senetteki borçlu imzasını bölümüne naklettiklerini, alacaklı görünen F.T'nin Zabani aleyhine icra takibi başlattığı, İzmir Kriminal Polis Laboratuvarının ekspertiz raporunda senetteki imzanın sahte olduğunun saptandığını ifade etti. Savcı Taşdemir sanıklar M.E, M.U, O.Ş ve F.T. hakkında "dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açılması talebinde bulundu.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada yargılanan başka suçtan hükümlü M.E. ve diğer 3 sanığın beraatlerine karar verilirken, Yargıtay 15. Ceza Dairesi mahkemenin kararını bozdu.

Daire bozma gerekçesinde, "Sanık F.T'nin senet bedeli olan parayı Zabani'ye annesinden alıp verdiğini belirtmesi nedeniyle sanığın annesinin bu miktarda parayı verebilecek ekonomik gününün bulunup bulunmadığının araştırılması, Adli Tıp Kurumu Fizik Grafoloji İhtisas Kuruluna inceleme yaptırılarak ıslak imza bulunan bir kağıda senet formunun yerleştirilip yerleştirilmediği" hususlarındaki çelişki ve eksik inceleme ve yetersiz gerekçeyle karar verildiğini belirtti.

Dava İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde tekrar görülmeye başlandı.

Mağdur avukatı Ahmet Hekimoğlu, sanıkların aynı yöntemlerle 22 kişiyi daha dolandırdığını, bunların 11'inin şikayetçi olarak dava açtığını hatırlatarak, sanıkların sahte kurye aracılığıyla belge teslim ederek imza örneklerini aldıkaları işadamı Mustafa E.'yi düzenlenen sahte senetle 90 bin lira, işadamı M.A'yı 675 bin lira, A.E'yi ise 300 bin lira dolandırdığını ileri sürdü.

Hekimoğlu, mağdurlar tarafından ayrı ayrı açılan davaların farklı mahkemelerde sürdüğünü belirtti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurye' Gibi Davranıp Dolandırıcılık Yaptıkları İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement