Kuşadası Belediye Tiyatrosu: Yerel ve Ulusal Uyum Uğruna Barış İçin Her Yerde Tiyatroyu Güçlendirmek Hepimizin Görevidir - Son Dakika
Yerel

Kuşadası Belediye Tiyatrosu: Yerel ve Ulusal Uyum Uğruna Barış İçin Her Yerde Tiyatroyu Güçlendirmek Hepimizin Görevidir

Kuşadası Belediye Tiyatrosu: Yerel ve Ulusal Uyum Uğruna Barış İçin Her Yerde Tiyatroyu Güçlendirmek Hepimizin Görevidir

Kuşadası Belediye Tiyatrosu tarafından kentteki yerel tiyatro gruplarının katılımıyla, ‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ dolayısıyla yapılan basın açıklamasında ilçeli tiyatrocular adına konuşan Kuşadası Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Turan, “Tiyatro, bir barış havarisi, bir toplum ve eğitim hizmetkarıdır. Yerel ve ulusal uyum uğruna barış için her yerde tiyatroyu güçlendirmek hepimizin görevidir” dedi.

27.03.2023 18:23  Güncelleme: 18:29

Kuşadası Belediye Tiyatrosu tarafından kentteki yerel tiyatro gruplarının katılımıyla, '27 Mart Dünya Tiyatro Günü' dolayısıyla yapılan basın açıklamasında ilçeli tiyatrocular adına konuşan Kuşadası Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Turan, "Tiyatro, bir barış havarisi, bir toplum ve eğitim hizmetkarıdır. Yerel ve ulusal uyum uğruna barış için her yerde tiyatroyu güçlendirmek hepimizin görevidir" dedi.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle bir araya gelen Kuşadalı yerel tiyatro grupları, ilk olarak Kuşadası Belediye Başkanvekili Emre Fazlılar ile Kuşadası Belediyesi Encümen Salonu'nda buluştu. Başkanvekili Fazlılar'a yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Kuşadalı tiyatrocular, talep ve önerilerini aktardı. Buluşmada, tiyatronun önemine dikkat çeken Fazlılar, "Kuşadası Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız. Tiyatro, hayatları değiştiren, ilham veren ve insanları bir araya getirme gücü olan bir sanat dalı. Sanatın başkenti olan Kuşada'mızda tiyatroya gönül vererek bu yolda ortaya koyduğunuz birbirinden güzel oyunlar ve kentimizin kültür-sanat yaşamına katmış olduğunuz değer için Başkan'ımız Ömer Günel adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dünya Tiyatro Günü'nüz kutlu olsun" diye konuştu.

Ziyaretin ardından İbramaki Sanat Galerisi'nde basın açıklaması düzenleyen Kuşadalı tiyatrocular adına konuşan Kuşadası Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Turan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nün buruk bir biçimde kutlandığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Tiyatro, insan ve canlıların varlığının tümünü yansıtan, yaratan ve yaşatan bir sanat dalıdır. Bir barış havarisi, bir toplum ve eğitim hizmetkarıdır. Yerel ve ulusal uyum uğruna barış için her yerde tiyatroyu güçlendirmek hepimizin görevidir. Bu uğurda birleşmek, el birliğiyle ve gönül birliğiyle büyük uğraşlarla yan yana durmaktan geçer. Çok şükür Kuşadası'nda bu birleşimin huzuru içindeyiz. Yalnız daha fazla çalışıp daha evrensel ve estetiği yüksek oyunlarla ilçemizin sanat anlayışını güçlendirebiliriz. Bünyemizde bulunan çocuk, gençlik, yetişkin ve engelsiz tiyatroları olarak çalışmalarımıza hiç ara vermeden üretmeye devam edeceğiz. İyi ki tiyatro, iyi ki sanat demeye devam edeceğiz."

Genel Sanat Yönetmeni Turan'ın konuşmasının ardından Kuşadası Gelişim ve Sanat Derneği (KUGESAD) oyuncusu Derya Kavakdere; yazar, tiyatro eleştirmeni ve akademisyen Prof. Dr. Ayşegül Yüksel'in kaleme aldığı 2023 Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi'ni, Tiyatro Ada oyuncularından Nesrin Akalmış ise Mısırlı tiyatro ve sinema sanatçısı Samiha Ayoub tarafından kaleme alınan 2023 Dünya Tiyatro Günü Uluslararası Bildirisi'ni okudu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Kuşadası Belediye Tiyatrosu: Yerel ve Ulusal Uyum Uğruna Barış İçin Her Yerde Tiyatroyu Güçlendirmek Hepimizin Görevidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement