Kuşadası'nda Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Cumhuriyet Coşkusu

Kuşadası'nda Cumhuriyet CoşkusuAYDIN - Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıldönümü Kuşadası'nda büyük bir coşku içinde kutlandı.

30.10.2017 17:20

Kuşadası'nda Cumhuriyet Coşkusu

AYDIN - Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıldönümü Kuşadası'nda büyük bir coşku içinde kutlandı. Kutlamalar sabah Atatürk Meydanı'nda düzenlenen resmi törenin ardından akşam çok sayıda Kuşadalının katılımıyla Kısmet Otel Kavşağı'ndan başlayan Cumhuriyet yürüyüşü ve ardından İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda düzenlenen Ege İpek Yolu Orkestrası konseriyle devam etti.

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen coşkulu Cumhuriyet yürüyüşüne ellerinde Türk bayrakları ile çok sayıda vatandaşla birlikte Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, eşi Nil Kayalı, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Kuşadası'nın kardeş şehirlerinden gelen temsilciler Prizren Belediye Başkanı Prof. Dr Ramadan Muja, Sinaia Belediye Başkanı Vlad Oprea, Tirgu Mureş Belediye Meclis Üyeleri Csiki Zsolt, Calin Moldovan, Monterey Kardeş Şehir Derneği Üyesi Nurten Atila ve Kuşadası Belediyesi belediye başkan yardımcıları ve Meclis üyeleri katıldı. Kortejde yer alan fener alayı, motosiklet ekibi, Kuşadası Belediye Bandosu, Şehit Kaya Aldoğan Lisesi Veteran Bandosu ve Kurtuluş Savaşı'nı temsil eden canlandırmalar renkli görüntülere sahne oldu. Kısmet Otel Kavşağı'ndan başlayan yürüyüş İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda son buldu.

Ege İpek Yolu Orkestrası konserine yoğun ilgi

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saat 20.00'da İsmail Cem Dostluk Meydanı'nda, 7. Ege Art Sanat Günleri programı kapsamında düzenlenen Ege İpek Yolu Orkestrası Cumhuriyet Konseriyle devam etti. Konsere katılan Kuşadalılar, Şef Şinasi Çilden yönetimindeki Ege İpek Yolu Orkestrası tarafından seslendirilen Cumhuriyet dönemi Türk klasik müzik bestecilerinin eserleri, sevilen türküler ve marşlarla Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.

Konserde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük mirasının Cumhuriyet olduğunu belirterek "Tüm Cumhuriyet sevdalısı Kuşadalıların, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Böylesine güzel ve coşkulu bir günde davetimizi kırmayarak bizlerin yanında bulunan kardeş şehirlerimizin temsilcilerine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Cumhuriyet bize Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetidir. Türk Ulusuna çağdaş medeniyet olma kapılarını açan en büyük unsurdur. Böyle bir değere el birliğiyle sahip çıkmalı ve sonsuza dek yaşatmalıyız" dedi.

Kuşadası\'nda Cumhuriyet Coşkusu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement