Kuşadası'nda Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Kurtuluş Coşkusu

Kuşadası\'nda Kurtuluş Coşkusu

Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü, törenlerle kutlanıyor.

07.09.2014 18:03

Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü, törenlerle kutlanıyor. Kuşadası'ndaki 7 Eylül Kurtuluş Bayramı kutlamaları, sabah Kaymakamlık binasında temsili kurtuluş etkinliğiyle başladı. Efelerin canlandırdığı temsili kurtuluşun ardından temsili birlikler tarafından komutana çiçek verilerek, göndere bayrak çekildi. Daha sonra Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Kuşadası Emniyet Müdürü Mustafa Topal, efeler ve vatandaşlarla birlikte Atatürk Anıtı önüne geldi.

Saat 10.00'da ise Atatürk Anıtına çelenkler konulup, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kuşadası protokolü ve daire amirlerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve meslek kuruluşlarının başkanları ile vatandaşların katıldığı törenler sırasında halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı. Törende, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken, paraşütlerle gösteriler gerçekleştirildi. Gün boyu süren şenlikler sırasında ayrıca Kuşadası'nın çeşitli noktalarında folklor ekipleri ve efeler tarafından halk oyunları gösterileri gerçekleştiriyor.

Bu arada, Kuşadası'nın Kurtuluş şenlikleri akşam saatlerinde de devam edecek. Setur Marina girişinden saat 20.00'de başlayacak olan Fener Alayında tiyatro grupları, Faytonlar, Motosiklet, Bisiklet grupları, Otellerin animasyon ekipleri, Protokol, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlar korteji oluşturacak. Atatürk anıtı önünde tamamlanacak olan Fener Alayı sonrası, İsmail Cem Meydanında, Turgut Özakman'ın ünlü eserinden oyunlaştırılan "Şu Çılgın Türkler", Samsun Sanat Tiyatrosunca sahnelenecek. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement