Kütahya Emniyet Müdürlüğü'nün Mart Ayı Bilançosu - Son Dakika
Yerel

Kütahya Emniyet Müdürlüğü'nün Mart Ayı Bilançosu

Kütahya'da, geçen ay işlenen 731 suça ilişkin gözaltına alınan 893 kişiden 16'sı tutuklandı.

13.04.2012 10:20

Kütahya'da, geçen ay işlenen 731 suça ilişkin gözaltına alınan 893 kişiden 16'sı tutuklandı.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer verilen bilgilere göre, şahsa ve mala karşı işlenen 731 olaydan 581'i ile ilgili 893 kişi yakalanırken, 70 olay "faili firar", 80 olay ise "faili bilinmeyen" olarak olarak kayıtlara geçti. Yakalanan kişilerden 16'sı adli makamlarca tutuklanırken, 87 kişi ise aranıyor.

Mala ve şahsa karşı işlenen suçlarda 1 av tüfeği, 1 tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 22 bıçak ve 3 çeşitli suç aleti ele geçirildi.

Uyuşturucu madde kaçakçılığında 4, gümrük kaçakçılığında 3, parada sahtecilikte 9, ruhsatsız tabanca ve fişek taşımak ve bulundurmakta 1, bilişim sistemlerine girme, sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme, değiştirmede 1 olmak üzere kaçakçılık ve organize suçlar kapsamına giren toplam 18 olay kaydedildi.

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında 18,87 gram esrar, 2 bin 659 sigara, 4,5 kilogram çay, 4 viski, 6 sahte 200 lira, 1 tabanca, 1 şarjör, 4 fişek ele geçirilerek muhafazaya alındı.

Hüsnü Kişioğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde 6 öğretmen ve 91 öğrenciye, Fatih Anadolu Lisesi'nde 74 öğrenciye, Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 3 öğretmen ve 82 öğrenciye, Atatürk Lisesi'nde 6 öğretmen ve 71 öğrenciye madde bağımlılığı hakkında konferans verildi.

-Trafik olayları ve pasaport işlemleri-

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü kayıtlarına göre, geçen ay sonu itibariyle il merkezinde 71 bin 168, il genelinde 161 bin 734 araç bulunurken, sürücü belgesine sahip kişi sayısı merkezde 124 bin 549, il genelinde 219 bin 560 olarak kaydedildi.

Ölümlü 1 kazada 4 kişi yaşamını yitirirken, 43 kazada 71 kişi yaralandı, 48 kazada 289 bin 110 lira hasar oluştu.

Polis trafik ekiplerince 20 bin 14 araç kontrol edilerek, 3 bin 619 sürücüye 531 bin 780 lira ceza kesildi. 539 sürücü trafikten men edildi, 112 sürücü mahkemeye sevk edildi ve 37 alkollü sürücüye işlem yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü, 343 kişiye genel, 106 kişiye hususi damgalı, 9 kişiye hizmet damgalı olmak üzere 458 kişiye pasaport verdi. Yabancılarla ilgili ikamet tezkeresi işlemleri, yeni 19, temdit 33 olarak toplam 52 kişiye uygulandı.

Kütahya'da bulunan yabancı uyruklu kişi sayısı ise geçici sığınmacı 605, çalışma amaçlı 35, eğitim amaçlı 30, turistik amaçlı 19, iş görüşmesi amaçlı 12, Türk vatandaşı ile evli 73 olmak üzere 774 olarak tespit edildi.

-Çocukların karıştığı suçlar ve kayıp çocuklar-

İlde çocukların karıştığı 63 olay meydana gelirken, bu olaylarla ilgili 73 çocuk hakkında şüpheli, 41 çocuk hakkında mağdur olarak işlem yapıldı ve şüpheli çocuklardan 1'i "kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

Çocukların karıştığı 63 suçtan 8'i hırsızlık, 35'i kasten yaralama, 5'i taksirle yaralama, 1'i kaçırma/alıkoyma, 3'ü yaralamalı trafik kazası, 1'i hakaret, 3'ü aile içi şiddet, 3'ü rahatsız etme, 4'ü tasnif dışı olarak kayıtlarda yer aldı.

İl merkezi ve ilçelerden, evden veya bulunduğu kurum ve kuruluştan kaçtığı gerekçesi ile kayıplık müracaatı bulunan 14 çocuktan 12'si ve önceki aylardan aranması bulunan 4 çocuk bulunarak ailelerine veya ilgili kurum ve kuruluşa teslim edildi. Ağustos ve mart aylarında kaybolan toplam 3 çocuğun aranmasına devam ediliyor. Diğer illerden aranıp Kütahya'da bulunan 4 çocuk da ailelerine ya da ilgili kuruma teslim edildi.

-Toplum Destekli Polislik faaliyetleri-

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince 310 iş yeri, 125 ev, 47 okul ve resmi kurum, 51 mahalle muhtarı, 7 mağdur ziyareti gerçekleştirilerek 10 toplantı yapıldı, toplam 1251 kişiyle görüşüldü.

Bu görüşmelerde, teknoloji kullanımı artırılarak imkanlar doğrultusunda esnaf ve sitelerin güvenlik kamera sistemlerinden yararlanılabileceği, apartmanların zemin kat pencerelerinin demir parmaklıkla muhafaza edilebileceği, apartman ana giriş kapılarının devamlı kapalı tutulmasının faydalı olacağı, aşağıdan zile basıldığında kim olduğu sorulmadan kesinlikle kapının açılmaması gerektiği, yabancı veya şüpheli kişilerin apartmanlarda kapıları kontrol ettiğinin fark edilmesi durumunda hemen 155 Polis İmdat Hattının aranabileceği, dilenci ve satıcı-tanıtıcı görünümündeki kişilerin apartmana girmelerine izin verilmemesi ve komşuların birbirlerinin can ve mal güvenliğini kollama konusunda duyarlı olmalarının gerektiği ifade edildi.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan "Güvenli bir binada neler olmalı-" başlıklı uyarıcı broşürler apartman girişlerine, "Polis asla kontör veya para göndermenizi istemez" yazılı broşürler ise bankamatik cihazlarına yapıştırılarak, bankamatiklerden para çeken vatandaşlar bilgilendirildi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya Emniyet Müdürlüğü'nün Mart Ayı Bilançosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement