Kütahya ve Domaniçliler "Kütahyalılar Festivali"Nde Coştu - Son Dakika
Yerel

Kütahya ve Domaniçliler "Kütahyalılar Festivali"Nde Coştu

Kütahya ve Domaniçliler "Kütahyalılar Festivali"Nde Coştu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Domaniçliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'Kütahyalılar Festivali' büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

19.06.2012 12:49

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Domaniçliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'Kütahyalılar Festivali' büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

Kütahyalılar, Kültürpark içindeki Açık Hava Gösteri Merkezi'ne sığmadı. Programın açış konuşmasını yapan Domaniçliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Sargın, 2010 yılında dernek yönetimine geldiklerini belirterek, "Arkadaşlarım da teveccüh göstererek, beni dernek başkanı yaptılar. Göreve geldikten sonra, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimizi belirledik. Kısa vadede, derneğimizin alt yapı çalışmalarını tamamlamak, İnegöl'de yaşayan Kütahyalıları derneğimize üye yaparak tüm vatandaşlarımıza ulaşmak vardı. Çok şükür bunu da yaptık. Biz göreve geldiğimizde dedik ki, 'derneğimiz, lokalinde kağıt oyunları oynanan dernek olmayacak. Çok şükür her faaliyette yer aldık. Uzun vadeli hedeflerimiz arasında ise derneğimize kendi malı kalıcı bir yer almak vardı. Bunun da projesi bitti ve inşallah 1 hafta içerisinde temelini atacağız. Bunları biz tek başımıza yapmadık, hep beraber yaptık. Her faaliyeti yapabilirsiniz, ama bu salonları böyle dolduramadıktan sonra hiçbir önemi yoktur. Onun için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Tabii bu işin bir de mutfağı var. Siz burada gelip 3-5 saat programı izliyorsunuz. Ancak arkadaşlarımız bu program için aylardır çalışıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dernek olarak önümüzdeki yıl 4 üniversite öğrencisine burs vermek istiyoruz. Onlar bizim yarınlarımız. Bugün bizler varız, yarın onlar olacak. Belki çok fazla bir şey veremeyeceğiz, ama 3-5 günlük yemek parasını bile karşılasak bizim için mutluluktur. Ayrıca, derneğimizin ismi de Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği olarak değişti. Çünkü, İnegöl'de sadece Domaniçliler değil, Kütahya merkezden ve diğer ilçelerinden de çok sayıda hemşerimiz var" dedi.

Konuşmaların ardından Kütahyalılar Festivali, 100. Yıl İlköğretim Okulu folklor ekibinin gösterileri ile start aldı.

Kütahya'nın ses sanatçıları Veysel Uyar, İsa Başağa, İbrahim Erden, Erol Kahraman, Himmet Ören, Mustafa Kocabaş ile TRT Türk halk müziği sanatçıları Cengizhan Akar ve Nilgün Kızılcı Kütahya türküleri seslendirdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya ve Domaniçliler 'Kütahyalılar Festivali'Nde Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement