Kütahyalı Sanatçılar, Gurbetçilerle Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Kütahyalı Sanatçılar, Gurbetçilerle Buluşuyor

Kütahyalı Sanatçılar, Gurbetçilerle Buluşuyor

Kütahyalı yerel sanatçılar, Almanya’daki gurbetçilerle buluşuyor.

15.12.2016 16:21

Kütahyalı yerel sanatçılar, Almanya'daki gurbetçilerle buluşuyor.

Kütahyalı sanatçılar Emel Örgün Kurt, Kadriye-Ali Saruhan kardeşler, Salih Kahraman, Himmet Ören, Almanya'da yaşayan Süleyman Oruç, Ömer Düztaş, Djane Melly (Melike Ören) yine Almanya'da yaşayan Kütahyalı Şairler Hüsamettin Darıcı ve Adem Ok, Wuppertal Kütahyalılar Dernek Başkanı İsmail Taşcıoğlu'nun kızının kına ve düğünde sahne alacak.

Tavşanlılı İbrahim Abay'ın düğününde sahne alacak olan sanatçıları davet eden Dernek Başkanı İsmail Taşcıoğlu, "Kütahya'daki sanatçılarımız Avrupa'ya davet etmekten onurluyuz.Arzumuz örf, adet, geleneklerimizi, Avrupa'da birlik beraberlik içinde yaşatmaktır" dedi.

Almanya'da yaşayan Kütahyalı sanatçı Süleyman Oruç ise, "Düğünlerde hemşehrilerimizin Kütahyalı sanatcılara düğünlerine davet etmesi Kütahyamızın unutulmadığını bizlere gösterdiği ilgiden anlaşılmaktadır" diye konuştu.

Sanatçı Emel Örgün Kurt, "Avrupadaki hemşehrilerimiz ile buluşmak, tanışmak çok güzel bir duygu" derken, Kadriye-Ali Saruhan kardeşler ise, "Artık Avrupa'da hemşehrilerimizin mutlu günlerinde yanlarında olmak ve kültürümüzü oralarda tanıtmaktan mutluyuz" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahyalı Sanatçılar, Gurbetçilerle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement