Kutlu Doğum Haftası İçin Toplantı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası İçin Toplantı Düzenlendi

Kutlu Doğum Haftası İçin Toplantı Düzenlendi

Nevşehir İl Müftlüğü tarafından, kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası öncesinde istişare toplantısı düzenlendi.

26.03.2013 15:26  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir İl Müftlüğü tarafından, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası öncesinde istişare toplantısı düzenlendi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Topuzluhan Sosyal Tesislerinde düzenlenen istişare toplantısına Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, İl Müftüsü Yakup Öztürk, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan istişare toplantısında konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından bu yana 14-20 Nisan tarihleri arasındaki haftanın Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını kaydetti.

Öztürk: "Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşrifleri dünyanın en büyük hadisesidir. Onun doğumu ile dünya çok şey kazandı. Sevgili Peygamberimizin doğumundan sonra dünyanın ve insanlığın kazanımları ortada. Onun örnek kişiliği ve Müslümanlığını daha yakından tanımak için bu hafta iyi bir fırsat" dedi.

Kutlu Doğum Haftası'nın her yıl farklı bir temayle kutlandığını ifade eden Müftü Öztürk, bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası temasının ise "Hz. Peygamber ve İnsanlığı" olarak belirlendiğini kaydetti. Konuyla ilgili olarak hafta süresince çok sayıda etkinliğin düzenleneceğini söyleyen Öztürk, tüm Nevşehirlileri bu etkinliklere katılmaya davet etti.

Vali Abdurrahman Savaş ise, 2012 yılında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Nevşehirli vatandaşların büyük ilgi gösterdiklerini ve hafta dolayısıyla düzenlenen konferanslar, dağıtılan kitaplar ve çeşitli etkinliklerle insanların Hz. Muhammed2i daha iyi tanımalarına imkan sağlandığını belirtti. Vali Savaş, bu yıl ki kutlama programlarına da sivil toplum örgütlerinin desteği ile yoğun bir katılım beklediklerini söyledi.

İstişare toplantısı sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin görüş ve önerilerini sunmasının ardından öğle yemeği ile son buldu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası İçin Toplantı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement