KUTSO Üyelerine Kredi Garanti Fonu Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

KUTSO Üyelerine Kredi Garanti Fonu Anlatıldı

KUTSO Üyelerine Kredi Garanti Fonu Anlatıldı

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği toplantıda üyelere, Kredi Garanti Fonu anlatıldı.

14.03.2014 08:56  Güncelleme: 08:52

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından düzenlenen toplantıda üyelere, Kredi Garanti Fonu anlatıldı.

KUTSO meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kredi Garanti Fonu Antalya Şubesi Müdürü Serkan Eser, Kredi Uzmanı Özlem Çelik ve KUTSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Eser, Kredi Garanti Fonu'nun risk paylaşım esasına göre, kredinin en çok yüzde 80'ine kadar kefalet verdiğini, KOBİ tanımına uyan her türlü firmaya, kefalet üst limiti 1 milyon lira, doğrudan ya da dolaylı olarak risk grubu oluşturduğu grup firmaları için ise kefalet üst limiti 1 milyon 500 bin liraya yükselterek kefalet verebildiğini söyledi.

Kefalet komisyonunun yıllık yüzde 2 olduğunu, azalan bakiyeler usulüne göre yıllar itibarıyla bu oranın daha da düştüğünü ifade eden Eser, bu kapsamda, şirket kredi kartı, çek yaprağı riski ve işletme ihtiyacına dönük her türlü kredi için kefalet verildiğini belirtti.

Özellikle bankaların teminat olarak alamadığı birçok kaynağın teminat kabul edilebildiğini vurgulayan Eser, bankalar aracılığıyla kredi kullanabilmelerini sağlayan KGF, bankaların aldıkları teminatlara ek olarak teminat olarak kabul edildiğini bildirdi.

Eser, bilgilendirmenin ardından KUTSO üyelerinin sorularını yanıtladı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel KUTSO Üyelerine Kredi Garanti Fonu Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement