Adapazarı Belediyesi Orhangazi Kültür Merkezi'nde lise öğrencilerine yönelik, "Bilim ve İnsan" konulu seminer düzenledi. Orhangazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak
Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Çokol katıldı.
Bilgi Kahramanları Gecesi'nde, "En Başarılı Genç Bilim Adamı" ödülüne layık görülen Sakaryalı Çokol, lise öğrencilerine güçlü bir matematik, fizik ve kimya temeli üzerinde, moleküler, biyoloji,biyokimya,genetik ve hücre biyolojisinin esaslarını içeren tümleşik bir bilimsel perspektifi anlattı.
Moleküler biyoloji alanında çalışmalar yapan Çokol, araştırma konusu olan ilaç etkileşimleri ile insan sağlığı için kullanışlı olabilecek sonuçları uygulamalı bilimle üretiyor.
Seminer sonunda Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, genç bilim adamı Murat Çokol'a öğrencilere yaptığı başarılı sunumundan dolayı plaket verdi. - SAKARYA
Son Dakika › Yerel › Lise Öğrencilerine Bilim Semineri Verildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.