Lüleburgaz Belediyesi, tesislerinde güneş enerjisi kullanacak - Son Dakika
Yerel

Lüleburgaz Belediyesi, tesislerinde güneş enerjisi kullanacak

Lüleburgaz Belediyesi, tesislerinde güneş enerjisi kullanacak

Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'nin çatısı ve Atıksu Arıtma Tesisi'nin yanında bulunan araziye güneş enerji sistemleri kurarak elektrik ihtiyacını karşılamayı planlıyor. Proje, 'yap-işlet-devret' modeliyle gerçekleştirilecek ve 2024 yılında tamamlanması bekleniyor. Bu sayede belediye, hem tasarruf sağlayacak hem de sürdürülebilir ve temiz enerji üretimine katkıda bulunacak.

18.01.2024 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lüleburgaz Belediyesi, tesislerine ait elektrik ihtiyacını güneşten karşılamak için düğmeye bastı. Bu kapsamda Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'nin çatısı ve Atıksu Arıtma Tesisi'nin yanında bulunan belediyeye ait yaklaşık 20 bin metrekarelik araziye güneş enerji sistemleri kurulacak.

Lüleburgaz Belediyesi'ne ait tesislerin elektrik ihtiyacının karşılanacağı projede yapım aşamasına gelindi.

'Yap-işlet-devret' modeliyle gerçekleştirilecek projeyle üretilen elektriğin bir kısmı, Lüleburgaz Belediyesi'ne ait tesislerde kullanılacak.

Proje kapsamında Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi çatısındaki 2 bin 900 metrekarelik alan ile Durak Mahallesi'nde Atıksu Arıtma Tesisi'nin yanında belediyeye ait yaklaşık 20 bin metrekarelik araziye güneş enerjisi santralleri kurulacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan alınacak GES ruhsat sürecinin tamamlanmasından sonra sistemlerin kurulumuna başlanacak.

2024 yılı içerisinde tamamlanması beklenen proje, talep ve ihtiyaca göre genişletilecek.

Güneş enerjisi sistemleri sayesinde Lüleburgaz Belediyesi, tesislerinde ihtiyacı olan elektriği güneşten karşılayarak hem önemli bir tasarruf sağlayacak hem de sürdürülebilir ve temiz enerji üretimine katkı yapmış olacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Lüleburgaz Belediyesi, tesislerinde güneş enerjisi kullanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement