Lüleburgazlı Fotoğraf Sanatçısından Başkan Gerenli'ye Özel Hediye - Son Dakika
Yerel

Lüleburgazlı Fotoğraf Sanatçısından Başkan Gerenli'ye Özel Hediye

Lüleburgazlı Fotoğraf Sanatçısından Başkan Gerenli\'ye Özel Hediye

Lüleburgazlı fotoğraf sanatçısı Mithat Tunaboylu, Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin maketini yaparak Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye hediye etti.

05.04.2023 15:24  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lüleburgazlı fotoğraf sanatçısı Mithat Tunaboylu, Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin maketini yaparak Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli'ye hediye etti.

Lüleburgazlı fotoğraf sanatçısı Tunaboylu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin maketini yaptı. Evden Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel 100 adet yapmayı planlayan Tunaboylu, maketlerden birini Başkan Gerenli'ye sundu.

Tunaboylu'yla bir araya gelen Başkan Gerenli, ortaya çıkan eser hakkında sanatçıdan bilgi aldı. Gerenli, "Atamızın Selanik'te doğup büyüdüğü evin birebir aynısını yapan ve bu güzel eserden Cumhuriyetimizin 100. yılına özel 100 adet yapmayı planlayan sevgili Mithat Tunaboylu ile bir araya geldik. Kendisine ortaya çıkardığı bu anlamlı eser için teşekkür ediyorum" dedi.

Şimdiye kadar Atatürk'ün evinden 35 adet yaptığını paylaşan Tunaboylu, şunları söyledi:

"Bunun bir küçüğünü yapacağım maket özelliğinde olması için. Şu ana kadar 35 tane evi tamamladım. Hedefim Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı için bu ölçünün bir küçüğünden 100 tane yapmak. Bir eseri ortaya çıkarmak 7-8 saatimi alıyor. Bütün parçaların monte edilmesi bu kadar sürüyor. Hızlı çalıştığım halde bu zaman süresi. Atatürk'ün doğduğu evin birebiri. Orijinal projeden yaptım."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Lüleburgazlı Fotoğraf Sanatçısından Başkan Gerenli'ye Özel Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement