İstanbul'un fethinin 553. yıldönümü nedeniyle Malatya'da bir program düzenlendi. Sümer Lisesi'nde düzenlenen programda Malatya Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi.
Sümer Lisesi bahçesinde düzenlenen kutlama programında konuşan Tarih Öğretmeni Aliseydi Güler, Peygamber Efendimiz'in övgüsüne mahzar olan büyük devlet ve fikir adamı Fatih Sultan Mehmet ve askerlerinin, 29 Mayıs 1453'te İstanbul'u fethederek bir çağı kapatıp, yeni bir çağ açtığını hatırlattı.
Tarihin akışını değiştiren büyük fethin yıldönümünde şehitleri bir kez daha minnet ve saygıyla andıklarını söyleyen Güler, fethin önemini dile getirdi.
Son Dakika › Yerel › Malatya: Malatya'da İstanbul'un Fethine Mehteranlı Kutlama - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.