Manavgat'ta 'Kardeş Aile' Protokolü… - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta 'Kardeş Aile' Protokolü…

Manavgat\'ta \'Kardeş Aile\' Protokolü…

Antalya'nın Manavgat ilçe Kaymakamlığında düzenlenen törenle, 'Yoksullukla Mücadelemize Sen de Katıl' projesi kapsamında Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATSO Başkanı Şükrü Vural'ın da aralarında bulunduğu belediye ve...

10.05.2012 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçe Kaymakamlığında düzenlenen törenle, 'Yoksullukla Mücadelemize Sen de Katıl' projesi kapsamında Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATSO Başkanı Şükrü Vural'ın da aralarında bulunduğu belediye ve oda başkanları ile 13 ihtiyaç sahibi Aile 'Kardeş Aile' protokolüne imza attı.

Manavgat Kaymakamlığında gerçekleştirilen 'Kardeş Aile' projesi kapsamında Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Taşağıl beldesinde yaşayan yardıma muhtaç Mehmet Naim Serin'le kardeş aile protokolüne imza attı. Törende, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal, Gündoğdu Belediye Başkanı Hüseyin Nalcı, Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven, Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Şükrü Vural, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği Başkanı Bilal Ay, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atila Yıldız ile Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, yardıma muhtaç aileler ile karşılıklı olarak protokol yaptı.

HEDEF 200 AİLE

Belediye, oda ve sivil toplum kuruluşu başkanlarının kardeş aile sözleşmesini kurumsal olarak değil, ferdi imzaladıklarını belirten Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, 13 olan kardeş aile sayısının 200'e çıkması durumunda bir çok sorunun kendiliğinden çözümlenmiş olacağını söyledi. Projeyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in talimatı üzerine hayata geçirdiklerini belirten Kaymakam Bulgurlu, sözleşme ile kardeş aile olan yardıma muhtaç olan aileye yiyecek, gıda, sağlık hizmetleri ve barınma masrafları başta olmak üzere her türlü ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

PROJENİN FESHİ DURUMUNDA VİCDAN MAHKEMESİ

Projeye destek vermek isteyenlerin Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurabileceğini belirten Kaymakam Bulgurlu, "Projenin iptali söz konusu olursa, ihtilafların çözülecek yerin vicdan mahkemeleri olması konusu en önemli durumdur. Ben kendim de şahidimdir ki bütün arkadaşlarımız birden fazla kişiye yardım ediyorlar. Hayırseverler, bizim tespit ettiğimiz ailelerin isimlerini bizden isteyebilirler. Ayrıca kendilerinin tespit ettiği aileler varsa, onlar için de sözleşme yaptırabiliriz. Amacımız kayıt altında, bilgi dahilinde olarak, güzel bir kardeşlik ruhu oluşturulması konusunda çalışmaktır. Bu çalışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta 'Kardeş Aile' Protokolü… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement