Manisa Diyanet Spor'dan Çocuklar İçin Anlamlı Proje - Son Dakika
Yerel

Manisa Diyanet Spor'dan Çocuklar İçin Anlamlı Proje

Manisa Diyanet Spor\'dan Çocuklar İçin Anlamlı Proje

Manisa’da çocukların sanal ortam ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması, milli ve manevi değerlerinin bilinciyle spora yönlendirilmesi amacıyla, Manisa İl Müftülüğü öncülüğünde Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü tarafından “Cami Gençliği Spor’da Buluşuyor” projesi başlatıldı.

15.11.2015 14:53

Manisa'da çocukların sanal ortam ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması, milli ve manevi değerlerinin bilinciyle spora yönlendirilmesi amacıyla, Manisa İl Müftülüğü öncülüğünde Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü tarafından "Cami Gençliği Spor'da Buluşuyor" projesi başlatıldı. Proje kapsamında çocuklara spor malzemesi dağıtılırken, 6 branşta da spor kursları açılacağı bildirildi.

Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan Şehzadeler Belediyesi Spor Tesisleri ve Kafeteryası'nda "Cami Gençliği Spor'da Buluşuyor" projesinin tanıtımı ve spor malzemesi dağıtımı amacıyla tören düzenlendi. Törene; Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur, Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener, Wu Shu Manisa İl Temsilcisi Yusuf Çetinkaya, din görevlileri ve bölgede yaşayan çocuklar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener, "İl Müftülüğümüzün öncülüğünde, bünyemizde bulunan branşlarda çocuklarımızın spor yapmalarını sağlamak, enerjilerini sanal alemde değil de spor yaparak atmalarına yardımcı olmak amacıyla bu projeyi başlattık. Ayrıca yine bu projeyle çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan koruyarak, onlara milli ve manevi değerlerimizi benimseyen, dinini bilen, vatanını milletini seven ahlaklı birer genç olarak yetişmelerine yardımcı olmak için buradayız. Projede bize destek olan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve personeline, Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Savaş Duman ve personeline çok teşekkür ediyorum. " dedi.

Projenin hayırlı olmasını dileyen Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ise cami imamlarının görevinin sadece vakit namazlarını kıldırmak olmadığını belirterek, sosyal sorumluluk kapsamında gençlere ağabeylik ve rehberlik bilinciyle çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Cihan, "Spor bizim biyolojik yapımızı sağlıklı hale getirir. Dengeli olarak yapabilirsek fiziki yapımız sağlıklı olur. Vücudumuzun sağlıklı olması yetmiyor tabi. Bir insanın toptan sağlıklı olabilmesi için gönül dünyasının da sağlıklı olması lazım, ruh dünyasının da sağlıklı olması lazım. O sağlığı da kazandıracak merkez camilerdir. Onun için biz istiyoruz ki bu yavrularımız hem fiziki olarak sağlıklı olsunlar hem de gönül dünyaları sağlıklı olsun. Hep iyiyi düşünsünler, hep iyinin güzelliğin peşinde olsunlar. İyilik gördükleri yere katkı sağlasınlar. Bunu istiyoruz. Bu projeler inşallah dengeli bir şekilde birbiriyle uyumlu olarak gerçekleştirildiğinde çok güzel sonuçlar alacağımızı ümit ediyoruz. Herkes sevinecek. Herkesin sevindiği bir dünyada üzülen olmaz. Herkes seviniyorsa o dünyada üzüntüye yer yoktur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından proje kapsamında 50 çocuğa spor malzemesi dağıtılırken; badminton, güreş, su sporları Wu Shu, masa tenisi, atletim olmak üzere toplam 6 branşta da spor kursları açılacağı bildirildi. Ayrıca çocuklar için sempozyumlar düzenlenerek, dini bilgiler ve Kur'an-i Kerim öğretimi de yapılacak. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Diyanet Spor'dan Çocuklar İçin Anlamlı Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement