Manisa Müftüsü Cihan Fidye Miktarını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Manisa Müftüsü Cihan Fidye Miktarını Açıkladı

Manisa Müftüsü Cihan Fidye Miktarını Açıkladı

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, merkez'de 10 camide sabah namazının ve 6 camide ise teravih namazının hatimli kılınacağını söyledi.

27.06.2013 16:25

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, merkez'de 10 camide sabah namazının ve 6 camide ise teravih namazının hatimli kılınacağını söyledi. Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, gazetecilere yaptığı açıklamada, fidye miktarının bu yıl için 9,25 TL olarak belirlendiğini belirtti.

Ramazan ayına yaklaşıldığınıı belirten Cihan. "Allah nasip ederse kısa bir süre sonra ayın 9'u Salı Ramazan'ın ilk günü olacaktır. 8 Temmuz akşamı teravi namazı kılacağız. Gece sahura kalkacağız. Salı günü ise oruç tutmaya başlayacağız. Müftülük olarak bu konuda hazırlıklarımız tamamladık. Gerekli görüşmelerimizi yaptık. Her camimizde sabah namazından önce mukabele okunacak. Birde camimizde cemaatimizin durumuna göre görevli arkadaşlarımız cemaatimiz ile müteakip kalarak kararlaştırdıkları ikinci bir vakit de mukabele okunacak. Bu zaman ise ikindi namazı öncesi oluyor. 10 camimizde sabah namazı hatimle kılınacak. 6 camimizde ise teravih namazı hatimle kılınacak. İmsakiyelerimizi hazırladık. Bu yıl ki fidye miktarı 9,25 TL olarak belirlendi" diye konuştu.

ANA TEMA; "HELAL LOKMA, HELAL KAZANÇ"

Yaz kurslarının Ramazan ayında da devam edeceğinin altını çizen Cihan, "İnşallah havanın sıcak olmasına rağmen hepimizin çabasıyla güzel bir süreç yaşarız. Yaz kurslarımıza devam eden çocuklarımız için huzurlu bir yaz mevsimi geçiririz. Ramazan ayı için "Helal Lokma Helal Kazanç" sloganı seçildi. Tabi her yıl bir ana tema seçiliyor. Helal lokma ile günümüzü geçiriyorsak ibadetlerimiz değer kazanacaktır. Helal lokma ile çocuğumuzu geçindiriyorsak diğer güzellikler talip olacağızdır. Bu noktadan hareketle kendimize yeniden bir muhasebe alanı oluşturalım mahya çalışmaları önümüzdeki hafta sonuçlanacak. Ama tarihi camilerde mahyayı uygulamak istiyoruz" dedi.

HATİMLİ KILINACAK CAMİLER

Sabah namazı Taşçılar Mescidi, Molla Şaban, Hacı Yahya, Velioğlu, Çeşnigir, Nişancı Paşa, Sultan Yaylası, Dervişali, Fatih Sulçan Mehmet ve Yeşil camilerinde hatimli kılınacak.

Teravih namazı da Sultan, Nişancıpaşa, İvazpaşa, Çeşnigir ve Hüsrevağa camilerinde hatimle kılınacak - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Müftüsü Cihan Fidye Miktarını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement