Manisalı Engellilerden Büyük Başarı - Son Dakika
Yerel

Manisalı Engellilerden Büyük Başarı

Manisalı Engellilerden Büyük Başarı

İstanbul'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda mücadele eden Manisa Bedensel Engelli Yüzme takımı, büyük bir başarıya imza attı.

12.03.2013 17:46

İstanbul'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda mücadele eden Manisa Bedensel Engelli Yüzme takımı, büyük bir başarıya imza attı. Türkiye Şampiyonası'na ilk kez katılan ve toplamda 8 madalya elde eden yüzücüler, Milli Takım kapısını da aralamış oldu.

Özel yüzücüler, Uluslararası Cebeci Spor Kompleksi'ndeki Türkiye Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda kulaç attı. İki gün boyunca süren Şampiyonaya ilk kez katılan Manisalı Engelli Takımı, 4 Türkiye birinciliği, 2 Türkiye ikinciliği ve 2 de Türkiye üçüncülüğü olmak üzere toplamda 8 madalya kazandı. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun tüm milli takımlarına bağlı 13 branşta faaliyet gösteren ve 2 bin 500 sporcuya sponsor olan Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe eski yönetim kurulu üyesi Sadettin Saran da Manisa ekibini başarılarından dolayı kutladı. Saran, "Bu çocuklarımız bir mucizeyi başarıyorlar. Onların bu zorlu yolculuğuna katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Sefa Yurtkölesi, Deniz Ünsal, Efe Can Ötnü, Ali Suat Özyürek ve Mehmet İleru isimli sporculardan oluşan Manisa Engeliler Yüzme Takımı, antrenörleri Şule Şenyoğurtçu ve kafilenin idarecisi Nihal Ünsal önderliğinde, Türkiye Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda 50, 100 ve 200 metre serbest, kelebekte rakipleri ile kıyasıya yarıştılar. Engelli sporcuların velilerinin de büyük destek verdiği yüzme yarışmalarında, Sefa Yurtkölesi 4 kez Türkiye Şampiyonu oldu. Efe Can Ötnü iki kez Türkiye 2.'lik madalyası alırken, Deniz Ünsal da 2 kez Türkiye 3.'lük madalyası kazandı.

Turnuva sonrası Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak'ı ziyaret eden kurum yüzme antrenörü Şule Şenyoğurtçu ve sporcular, başarı ve mutluluklarını paylaştı. Müdür Uçak, "İlimizi başarıyla temsil ettiğiniz ve spora kattıklarınız için teşekkür ederiz. Manisa ve bizleri gururlandırdınız. Her konuda sizlerin yanınızdayız. Başarılarınızın devamını diliyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisalı Engellilerden Büyük Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement