Mardin 1. Cadde Cephe Sağlıklaştırma Projesi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Mardin 1. Cadde Cephe Sağlıklaştırma Projesi Toplantısı

Mardin Valisi Cengiz: "Gelecek kuşaklara sağlıklı daha güzel bir Mardin bırakmak için yapılacak buçalışma yaklaşık 1 yıl sürecek"

17.09.2013 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN (AA)- Mardin 1. Cadde Cephe Sağlıklaştırma Projesi toplantısı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen ve esnafı bilgilendirmeyi amaçlayan toplantıda konuşan Vali Ahmet Cengiz

ilde yıllardır devam eden tarihi dönüşüm projesi olduğunu  söyledi. Bugüne kadar mali olarak gerekse işgücü olarak büyük işler yapıldığını ifade eden şunları kaydetti:

"1. Cadde'de bulunan işyerlerinin cepheleri proje kapsamında iyileştirilecek. Cepheleri tek tip malzemeyle kaplanacak, tabelalar tek tip haline getirilecek. Mardin  geleceğe hazırlanıyor. Gelecek kuşaklara sağlıklı daha güzel bir Mardin bırakmak için yapılacak bu çalışma yaklaşık 1 yıl sürecek. Gerek yapımcı firma gerekse danışman firma hassasiyetle bu konun üzerine çalışacaklar. Biz de denetleyeceğiz. Bu proje tamamen hibe proje esnafımız için, esnafımıza mali yükümlülük getirmeyecek anahtar teslim proje diyebiliriz. Projenin maliyeti 6 milyon Avro."

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ise projenin 2008 yılında valilik, belediye ve Mardin Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği'nin ortak bir projesi olarak AB'ye sunulduğunu hatırlattı.

Ayanoğlu, projede 360'a yakın iş yerinin vitrinlerinin değişeceğini, yeni gölgelikler yapılacağını belirterek çalışma bittikten sonra turizm açısından Mardin'in daha bir cazibe merkezi haline dönüşeceğini kaydetti. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin 1. Cadde Cephe Sağlıklaştırma Projesi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement