Mardin'de Kur'an Kursları Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Kur'an Kursları Sona Erdi

Mardin\'de Kur\'an Kursları Sona Erdi

Mardin Müftülüğü tarafından başlatılan yaz Kur’an kursları Yenişehir Kuba Camisi’nde yapılan programla sona erdi.

22.08.2015 14:05

Mardin Müftülüğü tarafından başlatılan yaz Kur'an kursları Yenişehir Kuba Camisi'nde yapılan programla sona erdi.

22 Haziran'da başlayan yaz Kur'an kursları Kuba Cami Kur'an Kursu öğrencilerinin hazırladığı programla sona erdi. Programa Mardin İl Müftü Vekili İsmail Ünal, Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, Kur'an kursu öğretmenleri, din görevlileri ve veliler katıldı.

Programda iki ay boyunca okunan hatimlerin duası yapıldı. Hatimde kısa süreleri öğrenciler okurken duayı da Müftü Vekili İsmail Ünal yaptı.

Mardin İl Müftü Vekili İsmail Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Haydi gençler Kur'an ayında Kur'an'la buluşalım, gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz' sloganıyla yaklaşık iki ay önce büyük bir heyecanla başlatılan yaz Kur'an kurslarının yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Ünal, "Gözümüzün nuru, kalbimizin süruru çocuklarımızı camilerimizle tanıştırarak, dinimizi, kitabımızı ve Hz. Muhammed'in (sav) hayatını öğrettiğimiz yaz Kur'an kurslarımızda, hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katılabileceği programlar yaptık. Kurslarımızda kullanılan kitap ve materyalleri çocuklarımıza ücretsiz dağıtarak, Kur'an-ı kerimler hediye ettik. Amacımız çocuklarımıza temel dini bilgi ve değerlerimizi öğretmekti ve onu da bugün görmüş olduğum bu manzara karşısında hep birlikte başardığımıza inanıyorum. Ben bu hizmete katkı sunan herkese gönülden teşekkür ediyorum ve çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum" dedi.

Son olarak öğrencilere kurs katılım ve başarı belgeleri verildi.

Ayrıca Kuba Cami görevlileri tarafından hazırlanan ikram çocuklara dağıtıldı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de Kur'an Kursları Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement