Mardin'de "Siyaset ve Strateji Konuşmaları" - Son Dakika
Yerel

Mardin'de "Siyaset ve Strateji Konuşmaları"

Mardin\'de "Siyaset ve Strateji Konuşmaları"

USTAD Başkanı Akgül: "Bu toplantıların temel amacı Ortadoğu coğrafyasında yaşanan gelişmelerle ilgili söyleyecek sözü olanların doğrudan karşılaşmasını sağlamaktır"

24.06.2014 20:38

Mardin'de Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) tarafından "Siyaset ve Strateji Konuşmaları" adı altında toplantı düzenlendi.

Merkezi Mardin'de bulunan USTAD'ın, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde her ay bir ilde "Siyaset ve Strateji Konuşmaları" adı altında düzenlediği etkinliğin Haziran ayı toplantısı Mardin'de düzenlendi.

USTAD Başkanı Akgül, bir oteldeki toplantının açılışında, bu toplantıların temel amacının Ortadoğu coğrafyasında yaşanan gelişmelerle ilgili söyleyecek sözü olanların doğrudan karşılaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Akgül, "USTAD ve merkezi İstanbul'da bulunan Yeni Türkiye Platformu'nun ortak toplantısı olarak gerçekleşen Haziran ayı etkinliğinde Irak'taki son gelişmeler ve IŞİD, Suriye ve çözüm süreci başta olmak üzere bölgesel konulara ağırlık veriyoruz" dedi.

Karşılaşma ve kaynaşmayı sağlayan bu türden toplantıları şimdilik bölge illerinde yaptıklarını dile getiren Akgül, şöyle konuştu:

"Verimli geçen Siyaset ve Strateji Konuşmalarını, yakın gelecekte Türkiye geneline açma planlarımız var. İstanbul'dan gelen misafir heyetle güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz."

Toplantının "Barış ve Çatışma, Gündemi Birlikte Okumak" adlı oturumunu yöneten Yeni Türkiye Platformu Başkanı Abdullah Yaşar, en çok ilgilenilen bölgenin merkezinde yaşayan kişilerin anlatımlarından ve anlattıklarından oldukça etkilendiklerini söyledi.

Yaşar, "Masa başında fikir üretmekle sahada bulunmak arasındaki farkı bu toplantıyla anladık. Mardin'de bulunmaktan, bazı şeyleri yerinde duymak ve görmekten son derece memnun kaldık" diye konuştu.

Toplantının sonunda Yeni Türkiye Platformu adına Leyla Gök, günün anısına Akgül'e plaket takdim etti. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de 'Siyaset ve Strateji Konuşmaları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement