Mardin Onur Günü Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Mardin Onur Günü Törenle Kutlandı

Mardin Onur Günü Törenle Kutlandı

Bundan tam 93 yıl önce düşmana karşı direnerek işgali engelleyen Mardin'in Onur Günü düzenlenen bir törenle kutlandı.

21.11.2012 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Onur Günü Kutlama töreni Hükümet Konağı'nda ki Atatürk Anıtına, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nun çelenk sunmasıyla başladı.Törene kamu kurum idarecileri ile belediye birim amirleri katıldı.Mardin'in Onur Günü nedeniyle gençler arasında futbol ve masa tenisi müsabakaları da düzenlendi.

Çelenk Sunma töreninde bir konuşma yapan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin'in işgal edilmemiş olmasının Mardinliler için büyük bir onur olduğunu söyleyerek; "1919 yılında Fransız subayı Norman, Mardin'e gelip şehrin kendilerine teslim etmesini istemiştir. Şehrin ileri gelenleri buna şiddetle karşı çıkarak mukavemet göstermiş. Norman da geldiği gibi geri gitmiştir. Ecdadımız şehrin işgaline müsaade etmemiştir." dedi.

Bu yıl ikinci defa "Onur Günü"nü kutladıklarını sözlerine ekleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; "Düşman kapıya dayandı fakat Mardin halkının onurlu ve kahramanlığı sayesinde kan dökmeden burayı kazandı. İşte biz öyle bir milletiz. Ecdadımız o kadar onurlu ve kahraman ki Mardin, ateş açılmasına fırsat vermemiş, çeşitli önlemlerle bunu sağlamıştır. Bu olsa olsa büyük bir onurdur. Tüm Mardinli hemşehrilerimin onur gününü en içten dileklerimle kutlarım." Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Mardin Onur Günü Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement