Marmaris'te Dünya Tiyatrolar Günü Festivalle Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Marmaris'te Dünya Tiyatrolar Günü Festivalle Kutlanıyor

Marmaris\'te Dünya Tiyatrolar Günü Festivalle Kutlanıyor

Marmaris, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü düzenlediği festivalle kutluyor.

28.03.2013 15:37

Marmaris, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü düzenlediği festivalle kutluyor. Marmaris 1. Tiyatro Festivali ile profesyonel ve amatör tiyatrocuları ağırlayan Marmaris Belediyesi, renkli bir festivale daha ev sahipliği

yapıyor.

Festival yürüyüşle başlarken tiyatrocuların renkli kostümleriyle ve tiyatronun simgesi haline gelen gülen-ağlayan yüz maskeleriyle katıldığı

yürüyüş Yat Limanı girişi ile Kültür ve Sanat Evi arasında sürdü. "Her şey sanat için, inadına tiyatro inadına sanat, birlikten çözüm doğar" gibi sloganlar eşliğinde yürüyen tiyatrocular Kültür ve Sanat Evi'ne büyük bir coşkuyla giriş yaptı. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, tiyatrocuları Kültür ve Sanat Evi'nin iç bahçesinde karşıladı. Tiyatrocuların arasına katılan Başkan Ali Acar, coşkuya ortak oldu.

Daha sonra cep tiyatroda başlayan programa geçen Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar yaptığı konuşmada Marmaris'te kültür ve sanatın bu kadar ilgiyle karşılanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Acar konuşmasında "Dünya Tiyatrolar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. Sanata kültüre aç olan Marmaris yaşayanlarının bu ihtiyacını karşılamak için Kültür ve Sanat Evimizi hayata geçirdik. Sanatın hemen her branşında binin üzerinde kent yaşayanının burada faaliyette bulunduğunu gözlemliyoruz. Çalışan personelimizle, öğretmenlerimizle çok değerli sanat kültür meraklısı insanlarımızla, çocuklarımızla bu heyecanı hep birlikte yaşıyoruz. Marmaris'te bir ilki gerçekleştirdiğimiz Marmaris 1. Tiyatro Festivali'nde böyle yoğun bir katılımı görmek bizim hedeflerimizi daha da büyüttü. Marmaris pazar yerinin üst katında çok amaçlı salon yapma çabası içindeyiz.

Marmarisler'in düğünlerini, toplantılarını yapabileceği bu tür organizasyonların yapılabileceği

çok güzel bir salona yaklaşık 1-2 ay içinde kavuşmuş olacağız. İnadına tiyatro, inadına sanat diye bağıran bu çocukların gözlerindeki heyecan benim de bütün yorgunluğumu aldı. Görünen o ki, Marmaris'te sanatsız, kültürsüz bir gün geçmeyecek. Ben sanatçı çocuklarımızı şimdiden kutluyorum. Şu küçücük yavruların heyecanına ortak olmak benim için çok önemli" diye konuştu.

Tiyatrocu Cengiz Sezgin'in tiyatro bildirgesini okumasının ardından salondakiler minik balerinlerin gösterisini izledi.

Gece, "Salozun Mavalından Bir Derleme" adlı tiyatro oyunu ile sona erdi.

(BG-

28.03.2013 15: 15: 42

TSI

NNNN - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris'te Dünya Tiyatrolar Günü Festivalle Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement