MDOB Fındıkkıran Balesini Sahneleyecek - Son Dakika
Yerel

MDOB Fındıkkıran Balesini Sahneleyecek

MDOB Fındıkkıran Balesini Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi, dünyanın en ünlü klasik bale yapıtlarından Fındıkkıran'ı Mersinli sanatseverlerle yeniden buluşturuyor.

18.02.2014 11:39  Güncelleme: 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), dünyanın en ünlü klasik bale yapıtlarından Çaykovski'nin ölümsüz eseri 'Fındıkkıran' balesini Mersinli sanatseverlerle yeniden buluşturuyor.

Bilinen en ünlü peri masalından bale sahnesine uyarlanan, adı yeni yıl kutlamalarıyla özdeşleşen Çaykovski'nin 'Fındıkkıran' balesi, 20 Şubat 2014 Perşembe günü saat 20.00'de Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde yeniden sahneleniyor. Orkestra şefliğini Vladimir Lungu'nun yaptığı, ünlü koreograf Mehmet Balkan'ın koreografisiyle sahnelenecek olan eserin müzik düzenlemesi Andrezej Barlog'a, dekor ve kostüm tasarımı Olaf Zambek'e, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait. Eseri Lale Balkan ve Junko Hikasa sahneye koyuyor. Başlıca rolleri ise Büşra Ay, Burak Serkan Cebeci, Ozan Demirbaş, Mahmut Akyol, Beatrice Parma, Tutku Barın Tümen, İraklı Bakhtadze, Tarkan Günal, Murat Koman, Berna Turhan İleri, Tuba Şennalbant, Göksel Toker, Yusuf Afacan, Önder Acar, Alperen Coşkun paylaşıyor.

Dünya prömiyeri 1892'de St. Petersburg'da gerçekleşen, Amadeus Hoffman'ın 'Fındıkkıran ve Fareler Kralı' adlı masalından hareketle Alexander Dumas tarafından yeniden yazılan Fındıkkıran balesi, ilk kez Marius Petipa tarafından baleye uyarlandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MDOB Fındıkkıran Balesini Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement