MEB Yasa Tasarısına Tepkiler Sürüyor - Son Dakika
Yerel

MEB Yasa Tasarısına Tepkiler Sürüyor

MEB Yasa Tasarısına Tepkiler Sürüyor

Genel Kurul'daki dershanelerle ilgili düzenlemeyi de içeren MEB yasa tasarısı, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da protesto edildi.

26.02.2014 18:09  Güncelleme: 18:12

TBMM genel kurulundaki dershanelerle ilgili düzenlemeyi de içeren MEB yasa tasarısı, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da protesto edildi.

Gaziantep Kırkayak Parkı'nda toplanarak davul zurna eşliğinde halay çeken yaklaşık 200 kişilik grup, sloganlar eşliğinde Maarif Meydanı'na yürüdü.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Faruk Koç, burada yaptığı açıklamada, AK Parti hükumetinin yolsuzlukları örtmek ve yandaş oluşturmak için adliye, yargı ve polis içerisinde değişikliği gittiğini ileri sürdü.

Yüz binin üzerinde eğitim emekçisinin yerine, yandaş yöneticilerin yerleştirilmesi amacıyla yasa taslağının hazırlandığını iddia eden Koç, "Kanun tasarısı eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirecektir" dedi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan sendika üyeleri, slogan atarak kanun tasarısını protesto etti.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gökhan, okul müdürleri, müdür baş yardımcıları ve müdür yardımcılarının 4 yılı dolduğu takdirde görevlerinin sona erdirileceğini ifade etti.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Hüseyin Koluman ise 4 yıl ve üzeri görev yapmış bütün eğitim yöneticilerinin tek bir yasa ile valiler tarafından atanmasını eleştirdi.

Adıyaman

Adıyaman'da Eğitim- Sen Şubesi önünde toplanan grup, taşıdıkları pankartlarla Demokrasi Parkı'na yürüdü.

Şube başkanı Hediye Kılınç, TBMM'ye sunulan MEB kanun tasarısını eleştirdi.

Yasanın özünde eğitimi özeleştirme, okulları satma, tüm eğitim kurumu yöneticilerinin il başkanlarınca belirlenmesi gibi bir durumun ortaya çıktığını savunan Kılınç, "Bu yasayla zaten kaos içinde olan eğitim sisteminde büyük bir alt üst olacaktır" diye konuştu.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da da Eğitim-Sen üyeleri yasa tasarısına tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Kılıçoğlu, Ahmet Bahçivan İş Merkezi önünde yaptığı açıklamada, kamu hizmetlerinde ve eğitim alanında hem içerik hem de işleyiş açısından piyasa odaklı politikaların hayata geçirildiğini öne sürdü.

Meclise gönderilen yasanın hiçbir eğitimci tarafından kabul edilemez olduğunu öne süren Kılıçoğlu, "Meclis gündemindeki yasa tasarısının derhal geri çekilmesini ve toplumsal yaşamın her alanında olduğu gibi eğitimde de tekçi ve dayatmacı uygulamalara son verilmesini istiyoruz" dedi.

Öte yandan sendikanın Siverek şubesi üyeleri de Lezgonun Parkı'nda bir araya gelerek basın açıklamasıyla tasarıya tepki gösterdi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MEB Yasa Tasarısına Tepkiler Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement