Medeniyetten Uzakta Yaşam Mücadelesi - Son Dakika
Yerel

Medeniyetten Uzakta Yaşam Mücadelesi

Medeniyetten Uzakta Yaşam Mücadelesi

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bencik Mahallesinde dağlık alanda tuvalet, su ve banyosu bulunmayan iki gözlü bir evde yaşam mücadelesi veren Muhammet ve Ayşenur Dilektaş çifti hayırseverlerin ve devletin uzatacağı yardım elini bekliyor.

16.11.2016 14:30

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bencik Mahallesinde dağlık alanda tuvalet, su ve banyosu bulunmayan iki gözlü bir evde yaşam mücadelesi veren Muhammet ve Ayşenur Dilektaş çifti hayırseverlerin ve devletin uzatacağı yardım elini bekliyor.

Bencik Mahallesi Dibektaşı Küme Evleri mevkisinde ormanlık alana yakın baraka tipi evde oturan Dilektaş ailesi için yıllar önce Yatağan Kaymakamlığı tarafından mahalle merkezine yakın bir alanda ev inşa edildi. Evin kaba inşaatı tamamlandıktan sonra Kaymakamın tayinin çıkması sonrası aile yeni evlere taşınamadı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde okuyan bir öğrencinin gezi sırasında ailenin yaşam standartlarının olumsuzluğunu fark etmesi sonrası aileye başta gıda olmak üzere aralıklarla yardımda bulundu. Öğrencinin askere gitmesi sonrası arkadaşlarına aile ile ilgili bilgi vermesi sonrası öğrenciler gıda maddesi yardımını sürdürdü.

Biri kız iki çocukları Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından devlet korumasına alınan Dilektaş ailesi yaklaşık 2 kilometre uzaklıktan kullanma ve içme suyunu temin ederken, tuvalet banyosu bulunmayan evde iletişim ile ilgili televizyon ve telefon da bulunmuyor. Eski bir buzdolabı dışında dayanıklı tüketim malları bulunmayan aile yemeklerini de yer ocağında yapıyor. Anne Ayşenur Dilektaş konuşulanları anlamasına rağmen, iletişim konusunda ayrı bir dil konuşması dikkat çekti.

Bencik Mahallesinde Kaymakamlık tarafından yaptırılan eve taşınmak istediğini belirten Ayşenur Dilektaş, oğlunun yılda bir iki defa kendisini ziyaret ettiğini söyledi. Mahalle merkezindeki evin çevresinde akrabalarının bulunduğu öğrenildi. Kaymakamlık tarafından yatırılan evin kapı pencere ve iç dekorasyonu konusunda hayırsever vatandaşların ve devletin yardım elini uzatmasını isteyen mahalle sakinleri, ailenin toplum içine karışması ile daha rahat bir yaşam süreceğini söylediler. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Medeniyetten Uzakta Yaşam Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement