Mehmet Akif Ersoy Saygı ile Anıldı - Son Dakika
Yerel

Mehmet Akif Ersoy Saygı ile Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Saygı ile Anıldı

Bilecik Valiliği ve Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi tarafından, ‘İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ dolayısı ile bir program düzenlendi.

12.03.2014 13:29

Bilecik Valiliği ve Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi tarafından, 'İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' dolayısı ile bir program düzenlendi.

Bilecik Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen gösteriye, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Kamu Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, saygı duruşu, arkasından da İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

İlk olarak kürsüye çıkan Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, bir şiir okuyarak Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlattı.

Daha sonra konuşan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Milli marşların bir milletin varlığını ve bağımsızlığını gösteren en önemli sembollerden biri olduğunu belirtti. Nayir, "Kurtuluş savaşı devam ederken, Maarif Vekaleti, bugünün tabiri ile Milli Eğitim Bakanlığı 'Milli Marş' yazılması için bir şiir yazışması düzenler ve 500 lira da ödül belirler. O zaman bir memurun 7,5 lira aylık maaş aldığını düşünürseniz bu bedeli hesap etmek mümkün olur. Aşağı yukarı bir ev parasıdır o gün ki şartlarda. Yarışmaya 724 eser baş vurur. Çanakkale şehitlerine yazdığı muhteşem şiirle Türk milletinin gönlünde taht kurmuş olan Mehmet Akif Ersoy'dan en güzel şiirin yazılması beklenmektedir. Ancak Akif konulan ödül yüzünden yarışmaya katılmamıştır. Maarif Vekaleti, Mehmet Akif Ersoy'la görüşür ve ikna eder. Mehmet Akif Ersoy şuanki İstiklal Marşını yazmaya başlar. 725'inci şiir olarak yarışmaya katılır. 12 Mart 1921'de birinciliğe laik görülür ve bu şiir milli marşımız olarak yerini alır. Mehmet Akif Ersoy burada kazandığı ödülü Dar'ül Mesai vakfına devreder. Mehmet Akif'i rahmetle anıyor, sözlerimi yine onun sözleri ile tamamlamak istiyorum. Allah, bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın" dedi.

Daha sonra resim yarışması, kompozisyon yarışması ve İstiklal Marşını en iyi okuma yarışmalarında derece alan öğrencilere hediyelerini, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bilecik Garnizon Komutanı Halis Zafer Koç verdi.

Hediye dağıtımının ardından Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğrencileri düzenlemiş olduğu oratoryo gösterisini düzenledikten sonra program son buldu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmet Akif Ersoy Saygı ile Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement