Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uzman Doktor Çoban Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uzman Doktor Çoban Açıklaması

Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uzman Doktor Lütfiye Çoban, kozmetik ürünlerin, cildi temizleyerek ve nemlendirerek akne tedavisine destek olabileceğini, ancak başlı başına kozmetik ürünlerle akneyi tedavi etmenin mümkün olamayacağını bildirdi.

09.01.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uzman Doktor Lütfiye Çoban, kozmetik ürünlerin, cildi temizleyerek ve nemlendirerek akne tedavisine destek olabileceğini, ancak başlı başına kozmetik ürünlerle akneyi tedavi etmenin mümkün olamayacağını bildirdi.

Lütfiye Çoban, yaptığı yazılı açıklamada, "ergenlik sivilcesi" olarak da bilinen aknenin kıl keseciği ve yağ bezi hastalığı olduğunu bildirdi. Çoban, çeşitli nedenlerle yağ bezlerinin deriye açılan ağzının tıkanmasının akne gelişiminin ilk basamağını oluşturduğunu belirten Çoban, "Akne bir ergenlik dönemi hastalığı olarak bilinmektedir. Rahatsızlık bu dönemdeki gençlerin yüzde 85'inde az ya da çok görülse de seyrek olarak anne sütünden geçen hormonların etkisiyle erken çocukluk döneminde ve özellikle kadınlarda erişkin dönemde görülebilir" dedi.

Çoban, ergenlik döneminin sona ermesiyle akne probleminin de sona ereceği ve tedavinin gereksiz olduğu düşüncesinin doğru olmadığını vurguladı. Yeterli ve etkili tedavi uygulanmadığında hem deride fiziksel olarak iz kalabileceğini hem de kişisel görünüm ile ilgili endişelerin artacağını belirten Çoban, hastanın ruhsal olarak da bu süreçten olumsuz etkilenebileceğini kaydetti.

Çoban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kozmetik ürünler, cildi temizleyerek ve nemlendirerek akne tedavisine destek olurlar, ancak başlı başına kozmetik ürünler ile akneyi tedavi etmek mümkün değildir. Bu nedenle akne tedavisi için dermatoloji uzmanından yardım alınmalıdır. Ayrıca aknenin yenilen yiyeceklerle bir ilişkisi görülmemiştir. Ancak kişisel gözlem olarak herhangi bir gıda ile aknede şiddetlenme gözlenmişse o gıdanın tüketimi azaltılabilir. Akne tedavisi hastalığın şiddeti ve hastanın tedaviye uyumu gibi faktörler gözönünde bulundurularak oluşturulur. Akne ilaçları dıştan sürerek veya ağızdan alınarak uygulanabilir. Herhangi bir tedavinin başarısını değerlendirmek için 6-8 hafta gerekir. Çoğunlukla hastalık kontrol altına alındıktan sonra da bazı topikal ilaçlar kullanılmaya devam edilebilir."

Cildin gereğinden sık ve sert temizleyicilerle temizlenmesinin, aknenin şiddetlenmesine yol açacağına değinen Çoban, günde iki kez yumuşak temizleyici ile temizlemenin yeterli olacağını açıkladı.

Çoban, yoğun yağlı kremlerin, kapatıcıların, sıkıştırılmış pudraların sivilce oluşumunu artıracağını bildirdi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uzman Doktor Çoban Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement