Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, "Her türlü yasal haklarımızı kullanarak, mücadeleye devam edeceğiz" dedi.
Şaylan, yaptığı açıklamada, Meralar Kanunu'nda yapılan değişikliğin köylüleri tedirgin ettiğini savundu.
Köylülerin geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu ifade eden Şaylan, Meralar Kanunu'nda yapılan değişiklik ile meraların çiftliklere kiralanacağını iddia etti.
Kırklareli'de büyük ornada kaba yem açığı bulunduğunu kaydeden Şaylan, şöyle konuştu:
"Meraların kiralanması ile bu açık daha da artacak ve üreticimiz mağdur olacak. Meralar sadece hayvanların besin ihtiyaçlarını karşılayan yerler değildir. Aynı zamanda hayvanların ihtiyaç duyduğu gezinti alanlarıdır. Elde edilemeyecek değerdeki yem bitkisi karışımından oluşan doğal bir floradır.
Meralar Kanunu'nda yapılan değişiklik yıllardır kanunla korunan bu değerin geriye dönüşü olmayacak şekilde yitirilmesi anlamına gelmektedir. Ayrıca bu durum meraları bu zamana kadar koruyan ve kullanan köy halkı ve küçük hayvancılık işletmelerimizi mağdur ediyor. Her türlü yasal haklarımızı kullanarak, mücadeleye devam edeceğiz.
Kırklareli genelinde 655 bin hektar arazi varlığının yüzde 5,3'ü olan 35 bin hektar mera vardır. Tarımsal ve hayvansal girdilerin maliyetleri arttırdığı bir ortamda, özellikle küçükbaş hayvancılığın süt ürünleri merkezi konumundaki ilimiz mera yönünden oldukça fakirdir. Üreticilerimiz dar alanda hayvancılık yapmaya çalışıyor. Kırklareli'de büyük oranda kaba yem açığı var." - Kırklareli
Son Dakika › Yerel › Meralar Kanunu'nda Yapılan Değişiklik - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?