Meram Belediyesi'nden Esnafa Büyük Kolaylık - Son Dakika
Yerel

Meram Belediyesi'nden Esnafa Büyük Kolaylık

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 29 Şubat'a kadar beyannamesini veren esnafa büyük bir kolaylık sağlayarak ölçü ve tartı aletlerini yerinde muayene edecek.

12.01.2012 13:00

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 29 Şubat'a kadar beyannamesini veren esnafa büyük bir kolaylık sağlayarak ölçü ve tartı aletlerini yerinde muayene edecek.

Meram Belediyesi Zabıta Müdürü Rahim Kesmez, yaptığı yazılı açıklamada, işlerinin yoğunluğu nedeniyle ölçü ve tartı aletlerinin muayenesini zamanında yaptıramayan esnafa yerinde hizmet verdiklerini belirtti.

Beyannamelerini Şubat sonuna kadar veren esnafın ölçü ve tartı aletlerini hizmet verdikleri yerde yaptıklarını ifade eden Kesmez, şunları kaydetti:

"İlgili yasaya göre esnafın her 2 yılda bir ölçü ve tartı aletlerini kontrol ettirmesi gerekli. 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunun 15. maddesine istinaden; damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletini kullanan kişilere bin 358 ila 13 bin 590 lira arasında para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca

'bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir' hükmünden esnafımızın etkilenmemesi için muayene süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilerin 29 Şubat 2012 tarihine kadar ölçü ve tartı aletlerinin beyannamelerini Zabıta Müdürlüğümüze vermeleri gerekmektedir. Beyannamelerini veren esnafımızın ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi hizmet verdikleri adreslerde gerçekleştirilecektir."

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meram Belediyesi'nden Esnafa Büyük Kolaylık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement