Merinos Halı Yönetim Kurulu Üyesi Erdemoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Merinos Halı Yönetim Kurulu Üyesi Erdemoğlu Açıklaması

Merinos Halı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu, Gaziantep'teki halı sanayinin kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için gerekli desteği verdiklerini bildirdi.

04.01.2012 11:00

Merinos Halı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu, Gaziantep'teki halı sanayinin kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için gerekli desteği verdiklerini bildirdi.

Merinos Halı Sanayi ve Ticaret A.Ş'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Merinos ve Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu işbirliğiyle yürütülecek,

"Endüstriyel Dokumacı Yetiştirilmesi" projesiyle sektörün ihtiyacı olan dokumacı ustaları yetiştirilecek.

İlk etapta 25 kişinin katılacağı kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek ve kursiyerler Merinos Halı'da çalışma imkanına kavuşacak.

Merinos Halı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu, Gaziantep'teki halı sanayinin kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için gerekli tüm desteği verdiklerini belirtti.

Projeyle halı sektörünün kalifiye eleman sorununun çözümü için önemli bir adım attıklarını dile getiren Erdemoğlu, şunları kaydetti:

"Bu kursa katılacaklar 1.5 ay teorik eğitim gördükten sonra 1.5 ay da tesislerimizde pratik eğitim görecek. Başarılı olan arkadaşlarımız Merinos'ta işbaşı yapacak. Bu tür projeleri devam ettirerek Gaziantep'in kalifiye eleman açığını kapatmayı hedefliyoruz. Merinos olarak Gaziantep'teki halı sanayinin kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için gerekli tüm desteği veriyoruz."

Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Civan ise projenin üniversite-sanayi işbirliği açısından güzel bir örnek olduğunu vurguladı.

Bu arada, kursa katılmak isteyenlerin Merinos Halı Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye ya da Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu'na müracaat etmesi gerektiği kaydedildi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merinos Halı Yönetim Kurulu Üyesi Erdemoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement