Mersin Emniyeti'nden Öğrencilere Kütüphane - Son Dakika
Yerel

Mersin Emniyeti'nden Öğrencilere Kütüphane

Mersin Emniyeti\'nden Öğrencilere Kütüphane

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün 'Mersin'e bir kitap ile siz de katkı sağlar mısınız' sloganıyla başlattığı kitap toplama seferberliğinden elde edilen kitaplarla oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

22.05.2012 13:58

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün 'Mersin'e bir kitap ile siz de katkı sağlar mısınız' sloganıyla başlattığı kitap toplama seferberliğinden elde edilen kitaplarla oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Merkez ilçe Akdeniz sınırları içerisinde bulunan Ahi Evran Ticaret Meslek Lisesi içersine oluşturulan kütüphanenin açılışına, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve öğrenciler katıldı. Trafik maskotu olan bir erkek ve bayan polisin etrafını saran öğrenciler fotoğraf çektirip, oyunlar oynadılar. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında oluşturulan kütüphane açılışı etkinliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından okulun öğrencileri tarafından '19 Mayıs' ile ilgili şiirler okundu. Daha sonra Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler tarafından açılışı yapılan kütüphane, öğrencilerin hizmetine sunuldu. Kütüphanede kitap okuyan öğrenciler ile sohbet eden Güzeloğlu, öğrencilerin sorunlarını dinledi. Güzeloğlu, öğrenciler tarafından yapılan el işi takı ürünlerinin yer aldığı sergiyi de gezdi. Bu sırada engelli bir öğrenci yaptığı takıyı Vali Güzeloğlu'na, hediye etti. Güzeloğlu da engelli öğrenciye bir hediye göndereceğini söyledi.

Ayrıca kütüphane açılışına katılan Güneş İlköğretim Okulu minik öğrencileri de renk kattı. Minik öğrencilerin kitaplara olan ilgisi gözden kaçmazken, öğrencilerin her biri bir kitap alarak okumaya başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, kitap katkısını sunan vatandaşlara teşekkür etti. Bir memleketin gelişmesinin, kalkınmasının ancak eğitimli insanlarla mümkün olduğunu belirten Öksüz, "Yeni nesil artık kitabın kokusu ile büyümelidir. Kitapla birebir olarak teması sağlamak, yeni açılan okulumuza bir nebze katkı sunmak, gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okumayı sevdirmek amacıyla bu kütüphaneyi açtık. Bu tür hizmetlerimiz devam edecek. İnsanlar ne kadar eğitimle buluşturursanız geleceğinizden de o kadar emin olursunuz, yarınlarınız o kadar emin ellerde olacaktır" dedi.

Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün ise, kitap toplama çalışmasında 3 bin kitap bağışlandığını, özellikle sosyal medya aracılığıyla kitap toplama etkinliğinin duyurulduğunu, Mersin dışından da birçok İl Emniyet Müdürlüklerinden kitaplar geldiğini, hatta Belçika, ABD'den bile kitap bağışı yapıldığını dile getirdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Emniyeti'nden Öğrencilere Kütüphane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement