Mersin Valiliği Ygs Önlemlerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Mersin Valiliği Ygs Önlemlerini Aldı

Mersin Valiliği, 15 Mart Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili önlemlerini aldı.

13.03.2015 11:27

Mersin Valiliği, 15 Mart Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili önlemlerini aldı. Bu kapsamda, sınavın yapılacağı okulların çevresinde öğrencilerin motivasyonunu bozacak şekilde her türlü gürültü yapılması yasaklandı.

Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, gençlerin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği, gelecek bakımından önem taşıyan YGS'nin Mersin merkezdeki 4 ilçe ile Tarsus, Silifke ve Anamur ilçelerinde yapılacağı bildirildi. 15 Mart 2015 Pazar günü saat 10.00'da başlayacak YGS'nin sakin ve güvenli bir ortamda yapılması için bir dizi önlem alındığı bildirilen açıklamada, "Pazar günü 09.00-13.00 saatleri arasında sınav yapılacak okul çevrelerinde her türlü resmi ve düğün, uğurlama gibi özel tören vesilesiyle araçların siren ve klakson kullanması, konvoylar oluşturması, dışarı yayın yapılması, seyyar satıcıların yaklaştırılması, pazar yeri kurulması ve inşaat çalışması yaptırılması ve öğrencilerin motivasyonunu bozacak şekilde her türlü gürültü yapılması yasaklanmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca, belediyelerin de öğrencilerin sınav merkezlerine kolayca ulaşmaları için toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla yeterli sayıda resmi ve özel halk otobüsü görevlendirilmesi, sınav merkezlerine gidecek güzergahların levhalarla belirlenmesi ile pazar yeri kurulması ve inşaat çalışması yapılması yasaklarının uygulanması konusunda gerekli önlemleri alacakları belirtildi. Kolluk birimleri tarafından ise sınavın yapılacağı tüm okullar ile okul çevrelerinde emniyet önlemleri ve trafik düzeni ile güvenliğinin sağlanması ve sınav kağıtlarının sevki ile muhafaza edileceği binalarda güvenliğin sağlanacağı kaydedildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Valiliği Ygs Önlemlerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement