Merzifon Kaymakamlığı'ndan Kızılay'a Kan Desteği - Son Dakika
Yerel

Merzifon Kaymakamlığı'ndan Kızılay'a Kan Desteği

Merzifon Kaymakamlığı\'ndan Kızılay\'a Kan Desteği

Merzifon'da kaymakam Mehmet Fatih Geyim'in öncülüğünde kaymakamlık personeli 120 kişi, Türk Kızılayı'na kan bağışı yaptı.

22.02.2013 11:52  Güncelleme: 11:48

Amasya'nın Merzifon ilçesinde kaymakam Mehmet Fatih Geyim'in öncülüğünde kaymakamlık personeli ve diğer kurum yöneticilerinin aralarında olduğu 120 kişi Türk Kızılayı'na kan bağışı yaptılar.

İlçeye gelen Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi görevlilerine kaymakamlık salonunu tahsis eden Kaymakam Geyim, ilk kez kan verdiğini söyledi. Kan bağışının sosyal sorumluluk olduğunu vurgulayan Geyim, "Kan vermek aynı zamanda sağlık açısından da kan vermek faydalıdır. Merzifon'da 2012 yılında bin 500 ünite kan bağışında bulunulmuş. Biz bu sayının 2013 yılında daha da artmasını 2 bin ünite kana çıkartılmasını istiyoruz. Türkiye'de gençlerin yüzde 1'i kan veriyor. Bu sayının yüzde 5'lere çıkması gerekiyor. Hem insanlara, hem milletimize hem de ülkemiz için kan vermek bir sorumluluktur" dedi.

Merzifon'un bölgede en çok kan bağışı yapılan ilçelerinden olduğunu anlatan Türk Kızılayı Samsun Bölge Kan Merkezi Müdürü Serdar Bayram'da sağlıklı bir insanın yılda 4 kez, 3 ayda bir kan verebileceğini kaydetti. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Merzifon Kaymakamlığı'ndan Kızılay'a Kan Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement