Merzifon Sanayi ve Ticaret Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Merzifon Sanayi ve Ticaret Fuarı Açıldı

Merzifon Sanayi ve Ticaret Fuarı Açıldı

14. Merzifon Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Merzifon Sanayi ve Ticaret Fuarı açıldı.

12.09.2013 18:40

14. Merzifon Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Merzifon Sanayi ve Ticaret Fuarı açıldı.

Fuar açılışına Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Koray Uz, Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, eski milletvekili Akif Gülle ile davetliler katıldı.

Vali Çomaktekin, fuar açılışında yaptığı konuşmada, Merzifon'un son yıllarda her alanda büyük bir gelişim gösterdiğini ifade etti.

Fuarların, açıldığı bölgelerin gelişmişliğini gösteren organizasyonlar olduğunu hatırlatan Vali Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Güzel ülkemiz son zamanlarda ticarette, sanayide, iktisadi alanda önemli aşamalar kat ediyor. Diğer Avrupa ülkeleri bir durgunluk yaşarken Türkiye'miz tam tersine ticaretini, sanayisini, teknolojisini güçlendiren, büyük bir değişim yakalayan, ihracatını, istihdamını artırma yönünde büyük bir ivme kazanmıştır. Merzifon da aynı ölçüde bir aşama kaydetmiştir. Merzifon, nüfusu 75-80 bin olan ilçe olmasına rağmen güçlü bir sanayi ticaret firmalarının varlığını görüyoruz. Bu durum bizleri mutlu ediyor. Ciddi sayıda ve önemli boyutlarda ihracat yapan, istihdam alanı oluşturan, önemli ülkelere hitap eden firmaların varlığı bizleri mutlu ediyor. Firmalarımızın teknolojilerini ve yeniliklerini gösterme açısından bu fuarlar önemli."

Merzifon Belediye Başkanı Aydınlı ise bu yıl 6. kez açılan fuarın bundan sonra da açılarak Merzifon Haftası gibi gelenekselleştirileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılan fuar alanı protokol ve vatandaşlar tarafından gezildi.

70 sanayi ve ticaret firmasının katılımıyla açılan fuar 4 gün boyunca ziyaret edilebilecek. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merzifon Sanayi ve Ticaret Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement