GAZİ NOGAY - Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 11 katlı binasında hasta yönlendirme personeli olarak görev yapan Mustafa Metin ve Mehmet Dana, günlük 7 saat süren mesailerini yaklaşık 2 metrekarelik asansörler içerisinde sağlık personeline ve hasta yakınlarına yardımcı olarak geçiriyor.
Çorum'un yanı sıra Amasya ve Yozgat gibi komşu illere hizmet veren, fiziki ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak hasta sayısının da her geçen gün arttığı hastanenin 11 kattan oluşan iki blokundaki asansörlerde, hasta yönlendirme personeli olarak görev yapan Mustafa Metin (36) ve Mehmet Dana (39), saat 08.00'de başlayan mesailerini 16.00'ya kadar yaklaşık 2 metrekarelik asansörlerde geçiriyor.
Acil durumlarda, hasta ve hasta yakınları ile sağlık çalışanlarının asansör beklerken yaşadığı zaman kaybının önüne geçilmesi için kullanılan asansörlerde çalışan iki personelden Mustafa Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıldır hasta yönlendirme personeli olarak görev yaptığını ve işini sevdiğini söyledi.
Günlük 7 saat süren mesailerinde, hasta, doktor ve hemşirelere zaman ve iş gücü kaybı yaşamamaları için yardımcı olduklarını anlatan Metin, sabit bir telefon ile küçük bir iskemle bulunan asansör içerisinde her gün birçok kez kat inip çıktıklarını dile getirdi.
Acı ve sevinçlere ortak oluyorlar
Acil durumlar için "mavi", "beyaz" ve "pembe" kodlar kullanıldığını, gelen kodlara göre hareket ettiklerini dile getiren Metin, "Üst katlardaki servislerde hasta acil pozisyona girdiği zaman aşağıdan doktoru yetiştirmeye veya hastayı acil şekilde indirmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra personelimiz bir yere acil kan götürmek istediği zaman da onları da hızlı bir şekilde gidecekleri yerlere ulaştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Çalıştıkları süre içerisinde birçok olaya şahit olduklarını aktaran Metin, "Mesaimiz süresince zaman zaman sevinçli, hüzünlü ya da acılı anlara şahitlik ediyoruz. Ameliyatı başarılı geçen hastanın yakınlarının sevincine, yakınlarını kaybedenlerin acısına ortak oluyoruz. Çoğu zaman bu asansörün hasta ve personel için olduğunu ziyaretçilere anlatmakta güçlük çekiyor, bazen tartışma yaşayabiliyoruz" ifadelerini kullandı.
Hastanenin diğer blokundaki asansörde görev yapan Mehmet Dana da yaklaşık 3 yıldır hasta yönlendirme personeli olarak görev yaptığını belirterek, öğle arası haricinde tüm mesailerinin asansör içerisinde geçtiğini söyledi.
Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir ise hasta yönlendirme personellerinin büyük bir özveriyle görev yaptığını, hasta yakını ve sağlık personelinin zaman kaybını en az seviyeye indirdiklerini belirtti.
Asansörlerin, kartlı sisteme geçirilmesi için bir çalışma başlattıklarını bildiren Zehir, "İşleyişi daha da hızlandırmak ve mesailerini asansör içerisinde geçiren arkadaşlarımızı rahatlatmak için kartlı sisteme geçilmesi için çalışma yapacağız. Sağlık personelimiz kartlarıyla asansörlerimizi rahatlıkla kullanabilecek" dedi.
Son Dakika › Yerel › Mesaileri Asansörde Geçiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?