Meslek Lisesi Öğrencilerinden Şiir Dinletisi - Son Dakika
Yerel

Meslek Lisesi Öğrencilerinden Şiir Dinletisi

Meslek Lisesi Öğrencilerinden Şiir Dinletisi

Ardahan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin hazırladığı Bir Bahar Akşamı adlı şiir dinletisi, büyük ilgi gördü.

22.05.2013 10:13  Güncelleme: 10:27

Ardahan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan "Bir Bahar Akşamı"adlı şiir dinletisi izleyenler tarafından büyük beğeni gördü.

Meslek liselerindeki öğrenciler sadece meslek öğrenmiyor. Aynı zamanda sosyal kültürel aktivitelere de önem veriyorlar. Ardahan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Ardahan Halk Eğitim Merkezi'nde "Bir Bahar Akşamı" adıyla şiir dinletisi gerçekleştirdiler. Milli Eğitim şube müdürü Halil Yıldız, İnönü İlköğretim Okul Müdürü Mustafa Yılmaz, Final Dersanesi Müdürü Mehmet Altun, Ardahan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdür vekili Erol İtişgen, veliler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencileri topluma kazandırmak için sosyal kültürel etkinliklere önem verdiklerini kaydeden Ardahan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdür vekili Erol İtişgen,

"Öğrencilerimizde estetik duyguları geliştirmek, spor ve güzel sanatlardaki yetenek ve becerilerine geliştirmek, serbest zamanlarını değerlendirmek ve okul çevre arasındaki bağları sağlamlaştırmak amacıyla bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Şiir gökkuşağının yedi rengini çocuk gülüşlerinde aramaktır. Şiir, Anka kuşunun kanadında uçsuz, bucaksız gökyüzünü seyre dalmaktır. Şiir, Aşık Veysellerin, Necip Fazılların, Nazım Hikmetlerin, Mehmet Akiflerin, Fuzulilerin, Bakilerin, Yunus Emrelerin, daha nice ozanların sevgi çığlıklarıdır, hasret evreninde. İşte bu güzel bahar akşamında hepimizi buraya getiren tılsımlı bir güç, şiirin gücüdür. Kulaklarımızın pasını silen müzikle birlikte, yüreklerimizin varlığını hissettirip, bizi kendi diyarlarına sürükleyip götüren, şiirin büyük dostluğunda bize sadece dizelerde sonsuz bir yolculuğa çıkmak düşüyor, notaların kanatlarında" diyerek şiir dinletisinde emeği geçen öğretmenlere ve dev yürekli öğrencilere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından şiirle müzik buluştu. Öğrenciler şiir dinletisin sonunda ayakta alkışlanırken, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Yıldız, Okul Müdür vekili Erol İtişgen öğrencileri teker teker tebrik etti. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meslek Lisesi Öğrencilerinden Şiir Dinletisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement