Meteorolojiden Eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

Meteorolojiden Eğitim Semineri

Meteorolojiden Eğitim Semineri

Meteoroloji 10.Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Ravinsonde Sistemleri Bakım ve Arıza Giderme İşlemleri Eğitimi" başladı.

25.06.2013 12:06

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Ravinsonde Sistemleri Bakım ve Arıza Giderme İşlemleri Eğitimi" başladı.

Grand Amisos Otel'de düzenlenen ve meteoroloji çalışanlarına yönelik verilen "Ravinsonde Sistemleri Bakım, Arıza Giderme İşlemleri Eğitimi"nin açılışına Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Şemsettin Çetin, Atakum Belediye Başkan Vekili İbrahim Saraç, Meteoroloji Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Niyazi Özttahacı ve Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar katıldı.

25-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, " Türkiye'de Ankara, İstanbul, Samsun, Diyarbakır, Isparta, İzmir, Adana ve Erzurum'da olmak üzere 8 adet Ravinsonde İstasyonu bulunmaktadır. Bu istasyonlarda yüksek atmosfer gözlemleri yapılmaktadır. 2013 yılından itibaren genel müdürlüğümüzün modernizasyon çalışmaları ile hava tahminleri için kullanılan balonlarda hidrojen jeneratörleri kullanılmaya başlanmıştır. Burada İstanbul, Ankara, İzmir, Isparta Bölge Müdürlüklerimizden gelen ve bu araçları kullanan 30 personelimiz eğitime tabi tutularak bilgilerinin artırılması amaçlanmaktadır" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Atakum Belediye Başkan Vekili İbrahim Saraç ise, "Günümüzde meteorolojinin önemi her gün değişen hava olayları nedeni ile son derece artmış ve halkın da ilgisini çeker hale gelmiştir. Sizlerin kendinizi geliştirmek adına yaptığınız bu çalışmayı son derece doğru ve yerinde buluyor, eğitiminizin başarılı geçmesini diliyorum" diye konuştu.

Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu ise, "Meteoroloji artık toplum ve birey yaşamında çok önemli bir hale gelmiştir. Bu seminerin gücünüze güç katacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meteorolojiden Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement