Metruk Evler Tehlike Saçıyor - Son Dakika
Yerel

Metruk Evler Tehlike Saçıyor

Metruk Evler Tehlike Saçıyor

Batman merkez Belde Mahallesinde bulunan metruk evler madde bağımlılarını çağırıyor.

24.12.2014 08:50

Kentsel dönüşüm kapsamında bir müteahhide verilen, yasal işlemler sırasında imar sorunu yaşadığı için dönüşümden vazgeçilen Belde mahallesindeki 150 daireye yakın alanda bulunan 50 dairenin boşaltılması sonucu burası madde bağımlıları ile suç işlemek isteyenlere davetiye çıkarmaya başladı.

Belde mahallesi, Buket lahmacun karşısındaki adada bulunan ve 150 daireden oluşan Belde evleri sakinleri, bir süre önce bir müteahhitle kat karşılığı anlaştı.

Ön görüşmelerden sonra yaklaşık 150 daire bulunan alandaki 50 hak sahibi evlerini boşaltarak başka yerlere gittiler.

Burasının yıkılarak kentsel dönüşüm kapsamında çok katlı apartman yapılacağı beklenirken, müteahhidin imar sorunu nedeniyle vazgeçtiği iddia edildi.

Bu gelişmeler sonrasında kapı ve pencereleri sökülen 50 civarındaki daireye bazı madde bağımlılarının geldiği evlerde kalan diğer sakinler tarafından bildirildi ve hem Polisin, hemde Belediyenin önlem alması istendi.

Belde mahallesinde onlarca dairenin metruk hale getirilmesinin suç işlemeye meyilli insanlara davetiye çıkardığını belirten semt sakinleri "burası kontrol altına alınmazsa bizim de huzurumuz kaçacaktır, bu nedenle en kısa zamanda önlem alınmasını istiyoruz" dediler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Metruk Evler Tehlike Saçıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement