Meü Tekstil Bölümünün Başarısı - Son Dakika
Yerel

Meü Tekstil Bölümünün Başarısı

Meü Tekstil Bölümünün Başarısı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü öğretim elemanı Mine Beşen ile 2.sınıf öğrencisi Evrim Terkeşli, 'Farkını Göster' sloganıyla düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda ödül aldı.

15.04.2013 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü öğretim elemanı Mine Beşen ile 2. sınıf öğrencisi Evrim Terkeşli, 'Farkını Göster' sloganıyla düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda ödül aldı.

MEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ev Tekstili Tasarım Yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Uluslararası pazarlarda moda ve trend olabilecek özgün tasarımları ortaya çıkartmak ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya 300'ü öğrenci, 124'ü profesyonel olmak üzere 424 eser katıldı. Yarışmada, MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü öğretim elemanı Mine Beşen, "Safran" adlı tasarımıyla 'Profesyonel Perde' kategorisinde üçüncü olurken, Tekstil Bölümü 2. sınıf öğrencisi Evrim Terkeşli de perde ve yatak örtüsü kategorilerinde "Popcorn" adlı tasarımıyla 'Vanelli Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nın Bursa Sheraton Otel'de düzenlenen ödül töreninde konuşan UTİB Başkanı İbrahim Burkay, sektörün genel başarısında modanın, tasarımların ve trendlerin dolayısıyla da tasarım ekiplerinin öneminin büyük olduğunu vurguladı Yarışmaya ilişkin bilgi veren Burkay, "2011 yılında 120 olan başvuru sayısı 2012 yılında 223 ve bu sene tam 424 oldu. Bu yarışma ile sektörün rekabet gücünü arttırmayı, sektörümüzde yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmayı ve farkındalık oluşturmayı amaçladık" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meü Tekstil Bölümünün Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement