Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenleri'nin Ardından - Son Dakika
Yerel

Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenleri'nin Ardından

Mevlana'nın 738.Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin ardından değerlendirme toplantısı düzenlendi.

02.01.2012 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin ardından değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Anemon Konya Otel'deki toplantıda, Konya'nın en önemli programını geride bıraktıklarını, etkinlikler süresince binlerce kişinin Konya'yı ziyaret ettiğini söyledi.

700 yılı aşkın süredir devam eden geleneği gelecek kuşaklara aktarmak için büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Akyürek, "10 gün süren etkinliklerde 21 sema programı gerçekleştirildi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda devlet adamı etkinlikler için Konya'ya geldi" dedi.

Şeb-i Arus'a katkı yapan kurum ve kuruluşlarla teşekkür eden Akyürek, şunları kaydetti:

"Şeb-i Arus, bir dünya markası haline geliyor. Yeryüzünün en önemli programlarından biri. Belki eksikliklerimiz, değiştirilmesi gereken programlar var. Bunların değerlendirilmesi yapılacaktır. 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri hazırlıklarıyla ilgili birkaç hafta içerisinde toplantı yapacağız."

Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da etkinlikler süresince 11'i gece 10'u gündüz icra edilen toplam 21 sema ayinini 53 bin 500 kişinin izlediğini söyledi.

Yine etkinlikler kapsamında konser, panel, tiyatro, sempozyum ve çalıştaylar gerçekleştirildiğini vurgulayan Çıpan, seyahat acentelerinin Konya'ya 370 tur düzenlendiğini bildirdi.

Bir gazetecinin Şeb-i Arus gecesinde bilet bulamamaktan yakınması üzerine Çıpan, "Davetiye gönderdiğimiz kişilerin gelmemesinden kaynaklanan sıkıntılar yaşanıyor. Bilet konusu her yıl sıkıntı oluyor. Belki bundan sonraki yıllarda da azalarak devam edecek. Son derece haklısınız. Ben özür diliyorum. Konya basınına daha nitelikli katkıda bulunmamız gerekiyor" diye konuştu.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenleri'nin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement