MHP İlçe Başkanı Özyavuz'dan 'Çiftçi Desteklemeleri Artırılsın' Çağrısı - Son Dakika
Yerel

MHP İlçe Başkanı Özyavuz'dan 'Çiftçi Desteklemeleri Artırılsın' Çağrısı

MHP İlçe Başkanı Özyavuz\'dan \'Çiftçi Desteklemeleri Artırılsın\' Çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, tarımda yaşanan sorunların çözümü için çiftçi desteklemelerinin artırılması gerektiğini söyledi.

05.11.2012 11:34

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, tarımda yaşanan sorunların çözümü için çiftçi desteklemelerinin artırılması gerektiğini söyledi.

Özyavuz yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda yaşanan değişimlere göz attığımız zaman ortaya çıkan rakamlar, bize çiftçinin sıkıntılarını bir kez daha hatırlatmıştır. Harran İlçe Başkanı olarak kırsal kesimleri ziyaretimde köylülerimizin bu konudaki şikayetleri ile karşılaşıyorum. 10 yıl önce mazot fiyatları 1 lira 15 kuruş iken, bugün bu rakam 4 lira 35 kuruşa yükselmiştir. ve yine 18-46 taban gübresi 10 yıl önce 35 kuruş iken, bugün bu rakam 1 lira 40 kuruşa tekabül etmektedir. Traktör ve tarım ekipmanlarında ise son 10 yıl içerisinde geldiğimiz oran 10 yıl öncesine nazaran 4 buçuk kattır. Bu oran ve rakamlara bakınca pamuk fiyatının yıllardır düşüş göstermesi çiftçiyi artık üretemez hale getirmiş, banka müptelası yapmış ve adeta göçe zorlamıştır" dedi.

Özyavuz, çiftçinin desteklenmesi hususunda daha dikkatli bir çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Mevcut artışa paralel oranda destekleme ödemelerinin de arttırılması gerektiğini kaydeden Özyavuz, "Tüm bu gerçekler çiftçi desteklemelerinin son 10 yılda 3 kat arttırılması gerektiğini gözler önüne sermektedir. Oysaki destekleme ödemelerindeki yüzde 50'lere varan düşüş, tarımın bitmesine yönelik bir politikadan ibarettir. Bu çok yanlıştır ve bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Bu politika Türkiye'de tarımı bitme noktasına getirmiştir" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP İlçe Başkanı Özyavuz'dan 'Çiftçi Desteklemeleri Artırılsın' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement