MHP'nin Bayraklı Aday Adayı Toptaş, Garanti Verdi - Son Dakika
Yerel

MHP'nin Bayraklı Aday Adayı Toptaş, Garanti Verdi

MHP\'nin Bayraklı Aday Adayı Toptaş, Garanti Verdi

Milliyetçi Hareket Partisi Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Toptaş Cengizhan Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

22.10.2013 12:15

Milliyetçi Hareket Partisi Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Toptaş Cengizhan Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Cengizhan'daki buluşmada MHP Bayraklı ilçe başkanı Taşkın Işık, ilçe yöneticileri Sabri Çoruh, Necdet Küçükkurt, Cengizhan mahallesi muhtarı Yusuf Özdem, Yarım Asır Kooperatifi Başkanı Recep Gündoğdu, Naldöken Mahallesi Muhtarı ve Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Ali Bayram yanı sıra MHP ilçesi teşkilat üyeleri ve çok sayıda Cengizhan sakini yer aldı.

Cengizhan sakinlerine hitap eden MHP Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Mehmet Toptaş, ilçenin en önemli sorununun kentsel dönüşüm olduğunu ifade ederek, "Bizim başkanlığımızda herkesin onayı alınarak kentsel dönüşüm olacak. Bir kişi bile rıza göstermez ise projelerimizi tekrar gözden geçireceğiz. Bayraklı'yı rantiyeci müteahhitlere bırakmıyacağım." dedi.

Konuşmalar sırasında Mehmet Toptaş'a sorular da yöneltildi. Mahalle sakini Halil Yağan "Geçtiğimiz günlerde belediyeye gittim ve benim bulunduğum bölge kentsel dönüşüme giriyor. Evimin karşısındaki binalar 13-14 kat. Benim 187 metrekare yerim var. Köşe başı durumunda. Yüzde 40 ile versem bana 4 daire düşer. Ama bana bir hesap çıkarttılar 90 metrekareye 2 daire veriyorlar. 70 bin lira da borçlanacaksın diyorlar. Komünist rejimde bile böyle bir şey yok. Bu konuda ne diyorsunuz başkanım" dedi.

Yağan'a cevap veren Başkan aday adayı Toptaş, "Burada kentsel dönüşüm yapmak isteyenler kağıt üzerinde harita üzerinde kentsel dönüşüm yapmaya çalışıyorlar. Sen burada yaşamadan buradaki sorunları bilmeden insanların evlerini ellerinden alacaksın. Buradaki insanlar 4 katlı evlerde gelini, damadı beraber oturuyorlar. Bunun tek çözümü emsal oranını yükseltmekten geçiyor" dedi.

EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ MHP YAPTI

"1999 depreminden sonra yaşanılanları hepimiz biliyoruz. O dönem koalisyon hükümetinin Bayındırlık Bakanlığı Milliyetçi Hareket Partisi'nde idi." diyen Toptaş, "Cumhuriyet tarihimizin

en büyük depreminin ve enkazının altından bir yılda kalkmadık mı? Binlerce konut ile insanlarımızı nasıl mağdur etmediysek kentsel dönüşümde de asla mağduriyet olmayacak. Günlerdir kahveleri gezerek kentsel dönüşüm ile ilgili 40-50 yıldır burada oturanların fikrini alıyorum. Sakinlerimizin büyük bir kararlılık ve dik duruşunun olmasına çok sevindim. MHP dışında diğer partiler çok büyük bir müteahhit baskısı ile karşı karşıya. Onlara sponsor olarak katkıda bulunulacağına dair söylentiler en üst düzeye çıkmıştır. MHP olarak bizim menfaat çeteleri ve çıkar grupları ile işimiz asla olmayacak." dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'nin Bayraklı Aday Adayı Toptaş, Garanti Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement