Midyat Myo'da Anaokulu Oyun Parkı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Midyat Myo'da Anaokulu Oyun Parkı Açıldı

Midyat Myo\'da Anaokulu Oyun Parkı Açıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Midyat Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) uygulama anaokulu kapalı ve açık oyun parkı açıldı.

17.06.2015 11:58

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Midyat Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) uygulama anaokulu kapalı ve açık oyun parkı açıldı.

Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan MYO uygulama anaokulu kapalı ve açık oyun parkı açılış törenine Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Şahin, Yüksekokul Müdürü Tarık Demir, üniversite senatosu, Midyat Yüksekokul ve Fakülte Açma ve Yaşatma Derneği Başkanı Selim Tural, öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, açılış töreninde Midyat MYO anaokulunda, uygulamalı olarak görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Ağırakça, "Üniversitemizin bir birimi olarak, en küçük yaştan Üniversite, lisansüstü öğretimlerine varıncaya kadar her alanda üniversitemizi daha ileri bir adımda ileriye taşımak, yetiştirmek, her alanda eğitim öğretim ile ilgilenmek bizi mutlu etmektedir. Anaokulundan doktora ve doktora üstü çalışmalarına kadar bu gibi eğitim faaliyetleri ülkemize ayrı bir katkı sağlamaktadır. Çocuklarımızı küçük yaştan üniversite bünyesinde eğitmeye başlamamız, onların doktora üstü çalışmalarına kadar taşınmasına belki ilk adım olacak ve daha iyi eğitimli insanlarımızı ülkeye yararlı bir hale getirmiş olacağız" dedi.

Ardından, MYO Müdürü Tarık Demir ise iki yıllık eğitim-öğretim yılını başarı ile yürütüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"AB, YÖK, MEB, ÇSGB ve Mardin Artuklu Üniversitesi adına Midyat Meslek Yüksekokulu'nun ortak paydası olarak birlikte yürütülen bir proje kapsamında açıldı. Anaokulumuzun temel, araç ve gereçleri bu proje kapsamında temin dilmiştir. Bu projenin devamı olarak Yüksek okulumuzun çocuk gelişimi programında pilot müfredat uygulanmaktadır. Hedefleri ve iddiaları olan bir kurumuz. Midyat'ta şu hali ile kurduğumuz bu kurum örnek bir model kurum halinde geldi. Meslek Yüksekokulu olmanın bir gereği olarak, iyi bir meslek öğretmenin bir gayreti içerisindeyiz. Çocuk gelişimi programı öğrencilerimize uygulama alanı imkanı vermektedir. Bu hali ile okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz mesleğe hazır bir şekilde mezun olmaktadırlar. Zira eğitim sürecinde uygulamanın gerektirdiği biçimde mezun oldukları için hazır bir şekilde öğretmenliğe mezun vermekteyiz. Kurumuzun bu hale gelmesinde bize destek veren, Rektör Ahmet Ağırakça, Kaymakam Oğuzhan Bingöl ve ana binayı bize tahsis eden Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'na, yine üniversitemize prefabrik oyun parkı ve alanını kazandıran kurumlara teşekkür ederim" diye konuştu.

Yapılan açılış töreninin ardından, MAÜ Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, üniversite senatosu, MYO kuyumculuk ve takı tasarımı programında öğrenim gören öğrenciler ve atölyeleri ziyaret edildi.

Daha sonra bir otelde Rektör Ağırakça'nın başkanlığında, düzenlenen rektör yardımcıları, dekanlar ve öğretim üyesi ile rektörlüğe bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinin katıldığı senato toplantısına geçildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Midyat Myo'da Anaokulu Oyun Parkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement