Mihalıççık'ta "Köylere Hizmet Götürme Birliği" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Mihalıççık'ta "Köylere Hizmet Götürme Birliği" Toplantısı

Mihalıççık ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı.

14.12.2012 14:20

Mihalıççık ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı.

Kaymakam Cüneyt Manisa, toplantıda, 2013 yılının, yasal mevzuattaki değişiklerden dolayı önemli olduğunu söyledi.

Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin tüzel kişiliğinin büyük olasılıkla 2014 yılında da devam edeceğini belirten Manisa, şöyle konuştu:

"Birliklerin tüzel kişilinin devam etmesi, bir yıllık hareket alanı sağlayacak. Bu bir yılı köylerimiz için realist bir şekilde değerlendirmeliyiz. Toplu halde köylerimizin ihtiyaçlarını belirleyip önem sırasına koyarak sorunların çözümünde daha gayretli olmalıyız. Ayrıca Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne borçları varsa muhtarlarımıza tahsili için görev düşüyor. Öncelikle geri dönüşümü sağlamalıyız ki, hizmet götürebilelim.

İlçemiz göç veriyor. 'Yerel yönetimler, mülki idare amirler gelip geçiyor ama ilçeye herhangi bir yatırım yapılmıyor' gibi düşünceler oluşuyor. Bir yatırım veya projeyi ilçeye empoze edebilmemiz için sahip çıkacak genç nüfusun da olması lazım. Bu konularda sıkıntılarımız var. Girişimciler bize gelsin, yardımcı olalım. Kaymakamlık olarak ufuk açma, önder olma gibi görevlerimiz de var."

Muhtarlara ihtiyaç bilgi formları dağıtılarak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün keklik yemleme kampanyası hakkında bilgi verildiği toplantıda, birliğin 2012 yılı faaliyet raporları ve bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti seçimiyle sona eren toplantıya, İl Encümeni üyeleri Ahmet Karan ve Ramazan Gün ile köy muhtarları katıldı.

Muhabir: Cengiz Güney

Yayıncı: Sedat Gök - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mihalıççık'ta 'Köylere Hizmet Götürme Birliği' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement