Milletvekili Çalık, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Çalık, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği'ni Ziyaret Etti

Milletvekili Çalık, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği\'ni Ziyaret Etti

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde partililerle birlikte Kayısı Kent Muhtarlar Derneği'ni Belediye İşhanı'nda ziyaret edip, yeni yerlerinin hayırlı olması temennisini iletti.

22.10.2012 13:25

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde partililerle birlikte Kayısı Kent Muhtarlar Derneği'ni Belediye İşhanı'nda ziyaret edip, yeni yerlerinin hayırlı olması temennisini iletti.

Ziyarette konuşan Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıca, muhtarların sorunlarıyla ilgilenen Milletvekili Çalık'a teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AK Parti merkez ilçe başkanı Osman Güder, "Sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla iç içe olmayı şiar edinmişiz. Halk ile devlet arasında köprü görevini yapan muhtarları ziyaret ettik" derken, AK Parti il başkan yardımcısı Eyüp Sağlam da, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği'ne yeni yere taşınmaları nedeniyle ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Son olarak konuşan Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'nın büyükşehir olmasından sonra ne getireceği ve muhtarların özlük haklarıyla ilgili konulara temas etti. TBMM İçişleri Komisyonu'ndan geçen 13 il arasında Malatya'nın bulunmasının önemine değinen Çalık, "Merhum Özal'ın Malatya'nın büyükşehir hayalini AK Parti iktidarımız gerçekleştirdi" dedi.

Büyükşehir olmanın avantajlarından söz eden Çalık, büyükşehir olunca vergi ve su parasının artacağı endişesi duyanların olduğunu belirterek, "Büyükşehir olunca köyler mahalle durumuna dönüyor ve 5 yıl boyunca köylerden vergi ve harç alınmayacak. Su ücreti, en düşük ücretin 4'te 1'ini geçmeyecek" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir olunca Malatya'nın bütçesinin 180 milyon TL'den 300 milyon TL'ye yaklaşacağını aktaran Çalık, ayrıca "Büyükşehir yasa tasarısında Malatya milletvekilleri olarak büyük emek ve katkımız var" diyerek, Malatya'yı büyükşehir yapmanın AK Parti iktidarına nasip olması nedeniyle duydukları memnuniyeti anlattı.

Öte yandan, muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi için AK Parti iktidarının çalışma da yaptığını bildiren Çalık, "Sigorta priminiz devlet tarafından yatırılacak ve muhtarların maaşları arttırılacak" müjdesini verdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Çalık, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement