Milli Dağcı Adem Gül Bir İlki Başardı - Son Dakika
Yerel

Milli Dağcı Adem Gül Bir İlki Başardı

Milli Dağcı Adem Gül Bir İlki Başardı

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) teknik kurul üyesi ve antrenörü Adem Gül ile beraberindeki dağcılar, Kırgızistan’da bulunan 7 bin 134 metre yüksekliğindeki Peak Lenin Dağı’na tırmanarak bir ilki başardı.

20.09.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) teknik kurul üyesi ve antrenörü Adem Gül ile beraberindeki dağcılar, Kırgızistan'da bulunan 7 bin 134 metre yüksekliğindeki Peak Lenin Dağı'na tırmanarak bir ilki başardı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'na bağlı sporcular, TDF teknik kurul üyesi ve antrenörü Adem Gül ile birlikte Kırgızistan'daki Pamir Dağları silsilesinin en yüksek doruklarından olan Peak Lenin Dağı'na 21 gün süren başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi. Gül, dağın zirvesinde Adilcevaz Belediye'sinin flamasını açtı.

Milli Dağcı Adem Gül, 7 bin 134 metre yüksekliğindeki Peak Lenin Dağı'nda açtığı Adilcevaz Belediyesi flamasının fotoğrafını Belediye Başkanı Necati Gürsoy'u makamında ziyaret ederek hediye etti.

Başkan Necati Gürsoy, ilçenin tanıtıma sağladığı katkılarından ve başarılı çalışmalarından dolayı Adem Gül'e teşekkür etti.

Adem Gül ise, tırmanışın zor geçtiğini ifade ederek, "Kar yağışı, fırtına ve soğuk havaya rağmen azim, inanç ve tecrübemizle zirveye ulaştık. 21 günün sonunda vardığımız zirvede çok duygusal anlar yaşadık. Zor hava şartlarında rağmen böyle bir tırmanışı yapmak kolay olmadı. Bu tırmanışta bizlere desteğini esirgemeyen ve bizleri hiçbir konuda yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Necati Gürsoy'a çok teşekkür ediyorum. İnşallah destek bulduğumuz takdirde önümüzdeki yıllarda dünyanın en yüksek doruğu olan Everest zirvesine ulaşmayı hedefliyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Dağcı Adem Gül Bir İlki Başardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement