Minik Gkv'liler Pizza Yapımını Öğrendi - Son Dakika
Yerel

Minik Gkv'liler Pizza Yapımını Öğrendi

Minik Gkv\'liler Pizza Yapımını Öğrendi

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları anaokulu 5 yaş grubu öğrencileri, pizza yapımını öğrenerek kendi pizzalarını kendileri imal etti.

20.03.2012 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları anaokulu 5 yaş grubu öğrencileri, pizza yapımını öğrenerek kendi pizzalarını kendileri imal etti.

En genç pizzacı diplomalarını da alan minikler pizza üretimini bütün aşamalarıyla öğrenme şansı yakaladı. Gaziantep'te faaliyet gösteren Dominos Pizza tarafından kendileri için hazırlanan özel mutfakta pizza eğitimi alan minikler sevdikleri pizza çeşitlerini üretirken bir hayli keyifli zaman da geçirdi. GKV Özel Okulları 5 yaş grubu sınıflarından Kelebekler Sınıfı Öğretmeni Zeno Özdal, Uğur Böcekleri Sınıf Öğretmeni Esra Kahraman ve Kuşlar Sınıf Öğretmeni Melike Açıkkol hedeflerinin öğrencilere üretimden tüketime gıda ürünlerinin geçirdiği bütün evreleri göstermek olduğunu kaydederek, "Okullarımızda yaparak yaşayarak öğrenme modeli en iyi şekilde uygulanmaktadır. Minik öğrencilerimizin severek tükettiği birçok yiyeceğin kendileri tarafından da yapımının sağlanması ve üretimden tüketime besin maddeleriyle ilgili uygulamaları görmelerini sağlamak için rutin uygulamalarımızdan birisini gerçekleştiriyoruz. Bugün öğrencilerimiz bir pizza merkezinin mutfağında pizza yapımını öğrendiler. Hamurun yoğrulması, diğer malzemelerin hazırlanması ve üretimin sağlanması aşamaları dahil bütün süreçlerde bizzat kendileri rol alarak kendi pizzalarını ürettiler. Büyük bir keyif aldıkları bu çalışmaların sonucunda da yaptıkları pizzaları afiyetle yiyerek lezzetli üretimin keyfine vardılar. Öğrencilerimiz bu uygulamalarla öğrendikleri bilgileri yaşamları boyunca uygulayarak önemli bir kazanım elde ediyor" dediler.

Pizzacı mutfağına pizzacı formalarıyla giren minikler hamur hazırlanmasından pizza malzemesinin hazırlanması, şekillendirilmesi, üzerine peynir ve diğer malzemelerin konulması, pişirilmesi gibi bütün aşamaları uygulayarak gerçekleştirdiler. Gün boyu pizza üretimi yapan öğrenciler daha sonra okullarına dönerek yaptıkları çalışmaları resimler yoluyla ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmediler. Programa katılan öğrencilere "En Genç Pizzacı" diploması Dominos Pizza tarafından verildi. GKV Özel Okulları anaokulu öğrencileri küçük yaşta ilk mesleki diplomalarını almanın sevincini de yaşadı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Gkv'liler Pizza Yapımını Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement